Bøger / faglitteratur

Født til løb : et skjult folk, en flok superatleter og det mest fantastiske løb, resten af verden aldrig så


Beskrivelse


En ode til glæden ved at løbe. Forfatteren har opsøgt nogle af verdens bedste langdistanceløbere og lært af deres viden og hemmeligheder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. aug. 2012

Denne bog er en hyldest til glæden ved løb, og den henvender sig til de mange løbere, som også kan lide at læse om det at løbe.

Christopher McDougall er amerikansk løbeskribent og langdistanceløber, og hans bog, som udkom på amerikansk i 2009, er nærmest blevet kult i løberkredse. McDougall har løbet lidt, men han blev altid skadet, og derfor satte han sig for at undersøge, hvordan det kan være, at mange ultraløbere - løbere som løber længere end 42,195 km og dem bliver der flere og flere af - bare kan blive ved og ved uden at blive skadet. Hans rejse bringer ham blandt andet til Mexico, hvor han møder en indianerstamme, tarahumaraerne, som er berømte for, at de kan løbe ekstremt langt, endda i bare fødder. McDougall kommer ind på mange temaer, vi får fortællingerne om nogle af de legendariske amerikanske ultraløbere og de mange hårde løb, her er fortællingen om udviklingen og kommercialiseringen af løbesko, natural running, kost, hvorfor mennesket er skabt til at løbe, og ikke mindst glæden ved at løbe. Det går i bogstaveligste forstand over stok og sten, forfatteren har indimellem svært ved at skjule sin begejstring, så det kan være lige ved at være for meget.

Frisk fisk til inkaen, 2002 består af essays om det lange løb, og der kan man også læse om tarahumaraerne.

Denne bog, der emmer af begejstring for det at løbe, vil blive efterspurgt af hardcore løbere. Den kan læses som en roman, og efter læsningen var jeg i hvert fald blevet klogere på løb og glæden ved at løbe.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 17. sep. 2012

Endelig har vi på dansk bogen om glæden ved at løbe – en amerikansk bog, som nærmest har haft kultstatus siden den udkom i 2009. Hvorfor har jeg ondt i fødderne? Et simpelt spørgsmål, som har bragt fo...


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2012

af

af

Jens Eising

d. 15. sep. 2012