Gå til indholdSelvbyggerbørn : hvordan vi overlod en generation til at opdrage sig selv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

239 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Debatbog om hvordan nutidens børn og unge tillægges ansvar for egen opdragelse, dannelse og uddannelse. Det skyldes dels de voksne, der ikke tager tilstrækkeligt ansvar, og dels samfundets krav om læringsmål og effektivitet. Til læsere med interesse for uddannelsespolitik, dannelse, forældreskab og folkeskole


Anmeldelser (8)


26. aug. 2020

Debatbog om hvordan nutidens børn og unge tillægges ansvar for egen opdragelse, dannelse og uddannelse. Det skyldes dels de voksne, der ikke tager tilstrækkeligt ansvar, og dels samfundets krav om læringsmål og effektivitet. Til læsere med interesse for uddannelsespolitik, dannelse, forældreskab og folkeskole.

Forfatteren er tidligere undervisningsminister (Liberal Alliance) og tager i denne bog et opgør med de seneste årtiers opdragelsesform, der baserer sig på forhandling og barnets rolle i forældrenes fortælling om sig selv. Mens de voksne undslår sig voksenrollen, vokser børn op uden tydelige krav til opførsel og uden at lære de basale færdigheder i skolen - dermed er de "selvbyggerbørn". Det kristne grundsyn bør fylde mere i folkeskolens grundlag, og læringsmål og kontrolstyring skal begrænses. For resultatet af de voksnes svigt, såvel politisk som fra skole og forældre, afspejles i børns ringere trivsel.

Merete Riisager fyrer en ordentlig bredside af mod den skolepolitik og forældreskabskultur, der efterhånden længe har præget billedet herhjemme. Bogen er velunderbygget og baserer sig på borgerlige fritænkning, og den bør læses af alle med interesse med folkeskolen og børns trivsel.

Man kan også læse Brian Degn Mårtenssons skolesystemkritik i Mennesket som mål


Konkurrencestatens pædagogik


Utilstrækkelig


og Konkurrencestatens pædagogik. Utilstrækkelig lægger op til refleksion og debat om børns og unges trivsel i en perfekthedskulturMan kan også læse Brian Degn Mårtenssons skolesystemkritik i Mennesket som mål og . Utilstrækkelig lægger op til refleksion og debat om børns og unges trivsel i en perfekthedskulturMan kan også læse Brian Degn Mårtenssons skolesystemkritik i Mennesket som mål og Konkurrencestatens pædagogik. lægger op til refleksion og debat om børns og unges trivsel i en perfekthedskulturMan kan også læse Brian Degn Mårtenssons skolesystemkritik i Mennesket som mål og Konkurrencestatens pædagogik. Utilstrækkelig lægger op til refleksion og debat om børns og unges trivsel i en perfekthedskultur.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Point of view international [online]

Af

Torsten Bo Kristensen

2020-09-15

P [online]

Af

Christel M. Billeskov

2020-11-18

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Jens Raahauge

2020-09-03

Kristeligt dagblad

Af

Damián Arguimbau

d. 25. sep. 2020

Jyllands-posten

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 13. sep. 2020

Information

Af

Jan Maintz

d. 19. sep. 2020

Weekendavisen

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 25. sep. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Bog

2020

Ebog

2020