Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Seks rejser i Tibet : beretninger fra rejser over 15 år fra 1994 til 2009


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 8. juni 2011

Bogen henvender sig mest til turister interesserede i at rejse til Tibet. Der er dog også en del stof for andre interesserede i landet.

Forfatterægteparret med baggrund i undervisningssektoren har i perioden 1994-2009 rejst rundt i Tibet i sammenlagt ca. 1 år. Bogen indeholder både personlige oplevelser og generelle beskrivelser af Tibets historie, befolkning, kultur, religion, økonomi, samt den aktuelle situation med især forholdet til Kina. De har rejst blandt den lokale befolkning og snakket med disse. Et gennemgående tema er den kinesiske regerings overgreb mod og forfølgelse af den tibetanske befolkning. Forfatternes sympati er på tibetanernes side. Bogen er rigt illustreret med forfatternes egne halv- og helsides farvefotoer i nogenlunde kvalitet.

De fleste nyere bøger kredser om Dalai Lama XIV, undtagen Levensons Tibet : en anderledes udfordring, 2008, som er en mere omfattende beskrivelse af historie, buddhisme og nutidshistorie.

Rejsebeskrivelse og introduktion til et land som ellers kun få kender noget til i Danmark og som sjældent er omtalt i medierne.


Danmark Kina

Nr. 96/97 (2011)

af

af

Julie Brink

Nr. 96/97 (2011)