Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Farvel Tibet : på sporet af et tabt land


Beskrivelse


Forfatterens beretninger fra et halvt års rejse på cykel i Himalaya med sin kæreste.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2012

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 21. sep. 2012

Bogen henvender sig til mere politisk og samfundsbevidste (cykel)turister, "globetrottere" med interesse for uvejsomme steder og samfundet i bjergegnene ved Himalayabjergene.

Forfatteren (f. 1978) er journalist og cykelentusiast. Han har cyklet i Himalaya (Tibet) i 2000 sammen med en ven og igen i 2010 i Kashmir, Indien med sin kæreste. Bogen handler mest om den sidste tur. Fokus er ikke så meget på selve cyklingen, men på personlige oplevelser af de steder de kommer til. Den indeholder også en hel del historisk og nutidig samfundsmæssig baggrund. Fx det politiske forhold til Kina, ekstreme klimaforhold, munkene, lokalbefolkningen, sygdomme m.m. Den er skrevet med journalistisk sprog: Reportage, samtaler, beskrivelser m.m. Den forholder sig kritisk til Kinas optræden i Tibet. Bogen er rigt illustreret med farvefotoer i størrelsen 1/2-2 sider i meget høj motivmæssig kvalitet af landskaber og mennesker.

Der er udkommet et par nyere bøger om Tibet: Seks rejser i Tibet, 2011, og Levenson Tibet, 2008, som mere er en omfattende beskrivelse af historie, buddhisme og nutidshistorie. Kashmir og Indien er derimod ikke dækket.

En introduktion til et vanskeligt tilgængeligt område, som dels opfylder et informationshul, dels måske kan inspirere læsere til lignende ture.


Danmark Kina

Nr. 100 (2013)

af

af

Nils Thostrup

Nr. 100 (2013)