Gå til indholdSå megen længsel på så lille en flade : en bog om Edvard Munchs billeder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

213 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Ved et besøg i Edvard Munchs (1863-1944) hjem samt analyser af en række af de mindre kendte billeder søger Karl Ove Knausgaard (f. 1968) at komme tættere på kernen i Munchs kunst


Anmeldelser (8)


10. jan. 2018

Er der to kunstnere hvor kunsten og livet blandes sammen er det hos Karl Ove Knausgård og Edvard Munch. Knausgård fortæller om mødet med Munch. Til interesserede i Edvard Munchs kunst.

Bogen består af tre dele. I den første del forsøger Knausgård at nærme sig kernen i Edvard Munchs kunst gennem tolkninger af en række mindre kendte malerier. Anden del fortæller historien om, hvordan udstillingen på Munch-museet blev til, og i tredje del følger vi Knausgård og den norske instruktør Joachim Trier, hvor de besøger Munchs hjem og atelier som forberedelse til en dokumentarfilm, Trier skal lave. Hele bogen fokuserer på de mere lyse og dekorative naturmotiver Munch lavede, og ingen af de meget kendte som Skriget, Madonna og Angst er behandlet i bogen. Bogen er blevet til i forbindelse med Knausgårds kuratering af Munch-udstillingen "Mot skogen" på Munch-museet i Oslo. Bogen er illustreret.

Det er et spændende greb at Knausgård fokuserer på de mindre kendte værker af Munch. Det er med til at åbne op for et helt nyt syn på Munch og viser at der er flere facetter til Munch end bare melankolien. Man skal også være forberedt på at Knausgård og hans causerende og detaljerede skrivestil fylder meget i bogen.

Andre bøger der også fokuserer på Munch


Munch - med egne ord


s liv og kunst og kampen med samme er fx og - med egne ordAndre bøger der også fokuserer på Munchs liv og kunst og kampen med samme er fx Munch og Andre bøger der også fokuserer på Munchs liv og kunst og kampen med samme er fx Munch og Munch - med egne ord.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pernille Lisborg

2018-01-31

Berlingske tidende

Af

Torben Weirup

d. 27. jan. 2018

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 7. feb. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 26. jan. 2018

Politiken

Af

Mathias Kryger

d. 27. jan. 2018

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 26. jan. 2018

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 17. feb. 2018


Informationer og udgaver

Bog stor skrift

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2018

Bog

2017