Bøger / faglitteratur

Rutebiler - på veje og afveje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
73 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm
Udgivet
2022
Ophav

Beskrivelse


For interesserede i rutebilens historie i Danmark, er her en samling fortællinger, som fremhæver syv af de mest fremtrædende personligheder indenfor branchen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2022

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 24. juni 2022

For interesserede i rutebilens historie i Danmark, er her en samling fortællinger, som fremhæver syv af de mest fremtrædende personligheder indenfor branchen.

I denne udgivelse, som kan læses som en slags appendiks til Dansk rutebilhistorieHer mødes alle veje, fortæller Allan Vendeldorf om udvalgte rutebilforretningers historie og deres betydning for offentlig transport i Danmark. Det er blevet til syv fortællinger, bl.a. fortællingen om Carl Hansen, som gennem 40 år skabte et imponerende transportsystem mellem Helsinge og Hillerød. Det var ikke altid enkeltpersoner som drev rutebilforretninger, fx spredte den nordjyske Smed-familie deres forretning ud over Nordjylland og Midtjylland og involverede flere generationer af familien. Bogen er illustreret med fotos både i sort/hvid og farve. I 2014 udgav forfatteren ligeledes Her mødes alle veje, hvor rutebilerhvervets største personlighed blev portrætteret, nemlig J.P. PedersenI denne udgivelse, som kan læses som en slags appendiks til Dansk rutebilhistorie, fortæller Allan Vendeldorf om udvalgte rutebilforretningers historie og deres betydning for offentlig transport i Danmark. Det er blevet til syv fortællinger, bl.a. fortællingen om Carl Hansen, som gennem 40 år skabte et imponerende transportsystem mellem Helsinge og Hillerød. Det var ikke altid enkeltpersoner som drev rutebilforretninger, fx spredte den nordjyske Smed-familie deres forretning ud over Nordjylland og Midtjylland og involverede flere generationer af familien. Bogen er illustreret med fotos både i sort/hvid og farve. I 2014 udgav forfatteren ligeledes , hvor rutebilerhvervets største personlighed blev portrætteret, nemlig J.P. Pedersen.

En gennemarbejdet og pæn bog som er meget læsevenlig med korte kapitler og mange fotos.

Rutebildrift i fire generationer - Strandgaards rutebiler i 100 år har ligeledes fokus på busdrift i Danmark historisk set.