Gå til indholdRo : styrken ved at være introvert i en højtråbende verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

443 sider

Udgivet

2015

genre/form

ordbogOriginaludgave

2013


Anmeldelser (3)


12. aug. 2013

For alle introverte som ekstroverte, alle som interesserer sig for personlighedspsykologi.

Vi lever i dag i en selvpromoverende kultur, hvor det betragtes som et plus at kunne føre sig frem med selvtillid, mens beskedenhed absolut ikke betragtes som en dyd. Arbejdspladser organiseres i teams og med kontorlandskaber. Networking og sociale kompetencer er i højsædet. Der kan nævnes mange flere eksempler på, hvordan ekstroversion er det fremherskende ideal. Bogen her viser, hvorfor vi ikke kan undvære de introverte, samt hvor svært det er at manøvrere som introvert i en højtråbende verden. Bogen falder i 4 dele, hvor 1. del handler om det ekstroverte ideal. 2. del kigger på de biologiske aspekter og handler blandt meget andet fx om, hvordan de to typer håndterer hormonelle påvirkninger. 3. del ser på typerne i et kulturhistorisk perspektiv, mens 4. del kan betegnes som en selvhjælpsdel, hvor man blandt andet også får redskaber til at støtte det introverte barn. Forfatteren er amerikaner, uddannet jurist og har blandt andet undervist i forhandlingsteknik.

Mest oplagte sammenligningstitel er Fordelen ved at være indadvendt i en udadvendt verden, som har samme omfang og dybde, men er fra 2003 - så fornyelse er tiltrængt. Desuden er kommet Introvert i 2013, som har dansk ophav og er knap så omfattende.

Så det er ikke forfærdelig meget, der findes om denne personlighedsdualitet, som, det er mit indtryk, begynder at få mere og mere fokus.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 27. jun. 2013

Weekendavisen

Af

Rasmus Dahlberg

d. 14. jun. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2013

Ebog

2013