Bøger / faglitteratur

Introvert eller særligt sensitiv : guide til grænser, glæde og mening


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
123 sider
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Gode råd til hvordan man som introvert eller særlig sensitiv trives på egne vilkår ved bl.a. at lære og sætte grænser og undgå overstimulans og dårlig samvittighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. sep. 2017

En god og konkret guide til særligt sensitive og introverte voksne personer om at trives på deres egne vilkår.

Særligt sensitive personer er ofte også introverte, mener Ilse Sand, som her beskriver den introverte personlighedstype, det særligt sensitive karaktertræk, samt det kraftigt-reagerende temperament, der bygger på Jerome Kagans forskning i børns reaktion på uro og fremmede lugte. Undervejs fortæller Ilse Sand om sine egne erfaringer som særligt sensitiv, og giver råd om at sætte grænser, at beskytte sig mod overstimulering, at skabe mening og glæde, og at stå ved sig selv i konflikter - med oftest opdigtede pædagogiske eksempler. Bogen slutter med to selv-tests i graden af introverthed og sensitivitet, som er udviklet til denne bog. Ilse Sand er teolog og psykoterapeut.

Ilse Sand er på hjemmebane i denne hendes tredje bog om særligt sensitive personer, i hvilken hun trækker meget på egne erfaringer fra hverdagslivet. Bogen er let læst, og med helt konkrete og "nede på jorden" råd, og genkendelige eksempler på at trives godt med sensitivitet og introverthed.

Ilse Sands Elsk dig selvIntrovertSærligt sensitive menneskerElsk dig selv har også gode, konkrete råd om at skabe sig en god hverdag med sensitivitet. I Introvert fortæller Anna Skyggebjerg om de introvertes behov. Elaine N. Aron var den første, der skrev om særligt sensitive personer i Særligt sensitive mennesker Ilse Sands Elsk dig selv har også gode, konkrete råd om at skabe sig en god hverdag med sensitivitet. I fortæller Anna Skyggebjerg om de introvertes behov. Elaine N. Aron var den første, der skrev om særligt sensitive personer i Særligt sensitive mennesker Elsk dig selvIlse Sands Elsk dig selv har også gode, konkrete råd om at skabe sig en god hverdag med sensitivitet. I Introvert fortæller Anna Skyggebjerg om de introvertes behov. Elaine N. Aron var den første, der skrev om særligt sensitive personer i Elsk dig selvIlse Sands har også gode, konkrete råd om at skabe sig en god hverdag med sensitivitet. I Introvert fortæller Anna Skyggebjerg om de introvertes behov. Elaine N. Aron var den første, der skrev om særligt sensitive personer i Særligt sensitive mennesker .