Gå til indholdRealskolen gennem 200 år : kundskaber og erhvervsforberedelse. Bind 2


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

506 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Anmeldelser (7)


9. sep. 2010

Flot bogværk i to bind for alle med interesse for realskolens historie og betydning for det danske uddannelsessystem og det øvrige samfund.

De to bind bygger på et forskningsprojekt som Danmarks Privatskoleforening indledte i 2004 om den danske private realskoles historie. Formålet med projektet har været, både at finde ud af hvad en realskole var og hvilket præg den gennem tiden har sat på det øvrige skolevæsen og det danske samfund. Dertil skulle undersøges, hvad realskolen har betydet for det nuværende skolesystem og moderne samfund, hvor realeksamen er afløst af andre grunduddannelser. Bøgerne rummer en historisk gennemgang af dansk realundervisning gennem de to hundrede år fra 1787 til 1978, hvor realskolen eksisterede som en selvstændig skoleform. I indledningen i første bind afklares alle forudsætninger for forskningsprojektet, der også medtager internationale sammenligninger med den danske realskole. Bøgerne har mange historiske fotografier og afsluttes med bilag og oversigter over kilder og registre.

Den danske realskoles historie har ikke tidligere været genstand for en systematisk forskning. Værket er den første samlede fremstilling af den danske realskoles historie.

Imponerende og grundigt standardværk skrevet af en række kompetente uddannelseshistoriske forskere. Vigtigt at få klarlagt realskolens grundlag og betydning, som en forudsætning for at udvikle det moderne danske uddannelsessystem.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm

Uddannelseshistorie

Af

Peter Ussing Olsen

2011

Uddannelseshistorie

Af

Peter Ussing Olsen

2011

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

2010-11-04

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

2010-11-04

Journalen

Af

Erik Korr Johansen

2011, nr. 2

Journalen

Af

Erik Korr Johansen

2011, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2010

Bog

2010

Bog

2010