Gå til indholdReaktionens tid : konkurrencestaten mellem reform og reaktion


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

289 sider

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Der argumenteres for hvorfor konkurrencestaten er en videreudvikling af og ikke en modsætning til velfærdsstaten. Der redegøres for konkurrencestatens opståen og for den værdi- og idékrise, som den har ført med sig


Anmeldelser (9)


8. aug. 2018

Ove K. Pedersen argumenterer i sin samfundsvidenskabelige debatbog på akademisk niveau bl.a. for konkurrencestaten som en udvikling af velfærdsstaten snarere end en modsætning. Et must for dig som følger debatten om, hvilket samfund vi ønsker i Danmark.

Forfatteren skrev i 2011 Konkurrencestaten


. Denne nye bog er et svar på den debat om konkurrencestaten som velfærdsstatens modsætning, der opstod i kølvandet på den første bog. Ove K. Pedersen forklarer i sit forord, at han i den nye bog blander "analytisk viden med faglige vurderinger". Om bogens mål skriver han: "Denne bog har som mål at oplyse, hvordan fortiden har skabt nutidens udfordringer, og på den baggrund rejse en diskussion om de politiske forudsætninger for forskydningen og dens kulturelle konsekvenser." Bogen er i fire dele. Første del redegør for "reformismens historie", hvor vi i Danmark allerede før anden verdenskrig starter med skabe et idealsamfund ved hjælp af reformer. Anden del fortæller om reformismens krise, hvor troen på reformernes vej til at skabe et ideelt velfærdssamfund trues. I tredje del analyser forfatteren forskellige nutidige ståsteder. I fjerde del giver forfatteren bud på at reformulere reformismenForfatteren skrev i 2011 Konkurrencestaten. Denne nye bog er et svar på den debat om konkurrencestaten som velfærdsstatens modsætning, der opstod i kølvandet på den første bog. Ove K. Pedersen forklarer i sit forord, at han i den nye bog blander "analytisk viden med faglige vurderinger". Om bogens mål skriver han: "Denne bog har som mål at oplyse, hvordan fortiden har skabt nutidens udfordringer, og på den baggrund rejse en diskussion om de politiske forudsætninger for forskydningen og dens kulturelle konsekvenser." Bogen er i fire dele. Første del redegør for "reformismens historie", hvor vi i Danmark allerede før anden verdenskrig starter med skabe et idealsamfund ved hjælp af reformer. Anden del fortæller om reformismens krise, hvor troen på reformernes vej til at skabe et ideelt velfærdssamfund trues. I tredje del analyser forfatteren forskellige nutidige ståsteder. I fjerde del giver forfatteren bud på at reformulere reformismen.

Interessant bog om konkurrencestaten, som dog kræver du er vant med politiske og økonomiske begreber.

En anden debatbog er debatantologien Konkurrencestaten og dens kritikere


, hvor Ove k. Pedersen er én af de 22 bidragydereEn anden debatbog er debatantologien Konkurrencestaten og dens kritikere, hvor Ove k. Pedersen er én af de 22 bidragydere.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Gymnasieskolen

Af

Benny Jacobsen (f. 1951)

2019, nr. 1

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Thorkild Thejsen

2018-09-13

DJØF-bladet

Af

Adam Wolf

Årg. 42, nr. 9 (2018)

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 4. sep. 2018

Berlingske tidende

Af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 20. aug. 2018

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 23. nov. 2018

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 24. aug. 2018

Information

Af

Ove Korsgaard (f. 1942)

d. 20. aug. 2018


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2018

Bog

2018