Bøger / skønlitteratur / digte

Prol!


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
78 sider: ill. (nogle i farver) ; 22×31 cm
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
digte
Originaludgave
2014

Beskrivelse


Digte. Provokerende digte og tekster, der i et enkelt sprog behandler emner som sex, erotik og kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 27. nov. 2014

Provokerende værk med digte og portrætter af "underklassen" samt en meget personlig hilsen i form af forfatterens "ægte, uforfalskede kunster-DNA.".

Forfatteren Ibi-Pippi, der tidligere var kendt under navnet Per Orup, har foretaget et juridisk kønsskifte. "Prol", der er en afledning af ordet proletar, er Forlaget Fimbuls anden udgivelse. Værket består af en række længere og kortere tekster/digte, hvor flere er med rim. Til hvert digt er koblet et fotografi taget af forfatterens kone, Puk. Omslaget er holdt i pink med gule stjerner og silhouetten af to myg, der parrer sig. Værket er desuden i tværformat og trykt på blankt papir.

Omslaget sender en række blandede signaler. Er der tale om en bog med erotisk indhold, en hobbybog eller måske en pigebog med popindhold? Teksterne er letlæste og velskrevne, enkelte alvorlige og humoristiske, og gør brug af mange metaforer. Værket spænder vidt, fra et haiku-kærlighedsdigt til elementer, der kan virke ubehagelige og anstødelige. Fx ses ved digtet "Mor er død" billedet af en død kvinde, og forfatteren har i et interview udtalt, at det, i plastiklomme vedhæftede dna, er hans sæd. Det er svært at se, hvad de mange fotos bidrager med.

Under navnet Per Læsøe er udgivet FissefeberCitronmåne. Som Per Orup den provokerende Citronmåne, hvor Muhammed og Jesus har sex med hinandenUnder navnet Per Læsøe er udgivet Fissefeber. Som Per Orup den provokerende , hvor Muhammed og Jesus har sex med hinanden.