Bøger / skønlitteratur / digte

Fissefeber : digte og udvalgte tekster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
107 sider ; 30 cm
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
digte, humor, samfundssatire
Originaludgave
2011

Beskrivelse


Digte og prosatekster, der med vid, humor, poesi og satire fortæller om verden og menneskelivet ud fra en maskulin erotisk synsvinkel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. maj 2011

Målgruppen findes blandt vante lyriklæsere, og hos læsere som søger anderledes udfordrende tekstsamlinger. Jeg forestiller mig samlingen yderst anvendelig i forskellige undervisningssammenhænge fx i en gymnasieklasse.

Finurlig blanding af causerier, småtekster og regulære prosadigte med de skæve anderledes indgangsvinkler på dette og hint, som gør godt på den provokerende tankevækkende måde. Jeg fornemmer, at forfatteren er eller kan blive en kultfigur. Han har simpelthen, og det er ikke spor simpelt, sans for at fortælle en god historie så man aldrig er i tvivl om autenticitet og den subjektive sandhed i det, han har på hjerte. Titlen vil nok tiltrække mange mænd. Og jeg leder da efter teksten bag titlen. Det er et kort causeri, hvor forfatteren overhører et par håbefulde mænd før suset fra endnu en bytur. Om titlen skriver PL bl.a..: "Der findes udtryk, der er så gode de ikke må blive glemt." Humoren og det brandvarme twist er heldigvis en behagelig gennemgående styrke i samlingen, og PL causerer fx om det kloge i at melde sig syg sådan: "jeg har 40 i fissefeber". Erotik og sex fylder klædeligt maskulint i samlingen, der dog også rummer rå portrætter, og et herligt blomstrende sprog iklædt humor, poesi og skarphed.

Jeg kommer straks til at tænke på Dan Turéll og det er en stor ros.

Tekstsamling, der vil og kan meget. Plads såvel til det højrøstede "haha", det lavmælte "høhø" som det forløsende "aha". En spændende ordmager, der fortjener aktiv formidling på de fleste biblioteker.