Bøger / faglitteratur til børn

Plastik

Del af Faktisk!

I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 20. dec. 2019

I dag bruger vi plastik til rigtig mange ting. Plastik kan være tykt eller tyndt og hårdt eller blødt. Det er nemt og billigt med plastik, men det er et problem, når plastik ender i naturen. For 7-9-årige.

Bogen starter med en kort fortælling om, hvad plast eller plastik betyder, og dernæst gives eksempler på brug af plastik i en butik. Der fortælles om, hvordan plastik bliver lavet og gives eksempler på, hvordan det kan bruges til legetøj og til at lede spildevand væk med. Der fortælles om flere slags plastik, herunder PVC, som kan indeholde giftige stoffer. Der er et afsnit om, hvor meget plastik der smides væk i Danmark. Plastik som affald i naturen bliver beskrevet, og hvilke alvorlige konsekvenser det kan have for dyrelivet. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest et kort faktaafsnit samt henvisninger til andre materialer. Endelig er der stikordsregister. Sprogligt er sværhedsgraden lix 16. Hvert opslag har en sides tekst og billede. Bogen er i serien "Faktisk!".

Meget fin og særdeles vedkommende bog om et af de store problemer, vi har at kæmpe med i verden.

SkraldAffaldPlast i havet, Affald og Plast i havet fortæller primært om affaldsproblematikken, hvor denne titel også har noget om fremstilling og brugSkrald, og Plast i havet fortæller primært om affaldsproblematikken, hvor denne titel også har noget om fremstilling og brugSkrald, Affald og fortæller primært om affaldsproblematikken, hvor denne titel også har noget om fremstilling og brug.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 3 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 3 (2020)