Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Genbrug

Del af Faktisk!

Beskrivelse


Vi sorterer vores affald og genbruger det på forskellige måder. Det gør vi for at passe på vores miljø. Denne bog fortæller børn mellem 7 og 9 år om hvorfor og hvordan vi genbruger.

I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. nov. 2021

Vi sorterer vores affald og genbruger det på forskellige måder. Det gør vi for at passe på vores miljø. Denne bog fortæller børn mellem 7 og 9 år om hvorfor og hvordan vi genbruger.

I serien "Faktisk!" kommer her en bog om genbrug. Bogen har lix 15, er skrevet med store typer, sat i korte afsnit og svære ord er overstreget med gult og forklares i margen. Bogen fortæller, hvorfor det har stor betydning, at vi genbruger vores affald, og forklarer, hvordan vi kan være med til at passe på miljøet.

Det er en god fagbog, som i et letlæst sprog giver en god forståelse af vigtigheden af genbrug. Bogen kommer godt rundt om emnet og viser veje frem til i fællesskab at kunne løse problemerne.

Du kan læse mere om genbrug i titlen PlastikForbrug og genbrugSkraldLad os redde verden, som er i samme serie som denne bog. Du kan også vælge de lidt sværere titler Forbrug og genbrug, Skrald og Lad os redde verden : 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøetDu kan læse mere om genbrug i titlen Plastik, som er i samme serie som denne bog. Du kan også vælge de lidt sværere titler , Skrald og Lad os redde verden : 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøetDu kan læse mere om genbrug i titlen Plastik, som er i samme serie som denne bog. Du kan også vælge de lidt sværere titler Forbrug og genbrug, og Lad os redde verden : 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøetDu kan læse mere om genbrug i titlen Plastik, som er i samme serie som denne bog. Du kan også vælge de lidt sværere titler Forbrug og genbrug, Skrald og : 50 sjove og nemme ting, du kan gøre for miljøet.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 11. dec. 2013

Bogen kan af de anvendes til fritidslæsning eller til opgaveløsning i skolen af de 10-13-årige. Den kan desuden anvendes i natur/teknik-undervisningen på 5.-6.klassetrin og til faglige læsekurser. Opgaver til sidstnævnte kan hentes på nettet.

Bogen består af 20 opslag, som behandler hver sit delemne. Efter en introduktion til emnet kommer tre generelle afsnit om affaldshåndtering. Herefter følger seks afsnit om enkelte materialer og afsnit om skrotkunst og om genbrug som modefænomen. To afsnit behandler genbrug inden for det medicinske område, hvorefter særskilte afsnit behandler vand, ressourcer, klima og drivhuseffekt. For sidstnævntes vedkommende har man forståeligt nok valgt ikke at give den fulde faglige forklaring. Bogen afsluttes med to opslag om, hvad læseren selv kan gøre. Som vanligt er brødteksterne sat tospaltet i overskuelige afsnit, og alle opslag er forsynet med relevante illustrationer, billedtekster - og i nogle tilfælde faktabokse. Bogen rummer indholdsfortegnelse, stikordsregister, bog- og web-liste.

For målgruppen er lignende titler ikke udkommet det seneste tiår. For lidt yngre har vi Affald fra 2011 i Faktisk! -serien, og for lidt ældre har vi Affald fra 2007. For målgruppen udkom i 2010 forlagsserien Vigtige materialer.

Gedigent, veltilrettelagt og inspirerende materiale for store børn og unge.


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 2 (2022)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 75, nr. 2 (2022)