Gå til indholdPeters julekalender : 24 låger - et essay til hver dag op mod jul


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

168 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


24 essays om et menneske, et begreb eller et fænomen, der kan inspirere og glæde. Først og fremmest om klassisk musik, men også om københavnske barndomsminder, mødet med et skakgeni og portrætter af store personligheder, der har vakt forfatterens beundring


Anmeldelser (2)


22. jan. 2020

Inspirerende bogjulekalender om klassisk musik, københavnske barndomsminder og skak samt portrætter af store personligheder, der har vakt forfatterens beundring. Kan læses bredt, men især for interesserede i klassisk musik.

Peter Dürrfeld er en produktiv forfatter, men især kendt for sine værker om musik og skak, fx Den lille Mozart


12 skakmyter


og 12 skakmyter. Nærværende bog indeholder 24 essays om mennesker, begreber eller fænomener med tyngdepunktet på Dürrfelds interesse og viden om klassisk musik, som han her formidler til læseren gennem komprimerede portrætter af store klassiske komponister og deres værker. Der er bl.a. beskrivelser af Søren Kierkegaard som inkarneret Mozart-fan, portrætter af Mahler, Tjajkovskij, Bach, Schubert, Beethoven, Verdi og Wagner, ligesom man også kan læse om slutspillet mellem de sovjetiske skakmestre, Gary Kasparov og Anatolij Karpov. IllustreretPeter Dürrfeld er en produktiv forfatter, men især kendt for sine værker om musik og skak, fx Den lille Mozart og . Nærværende bog indeholder 24 essays om mennesker, begreber eller fænomener med tyngdepunktet på Dürrfelds interesse og viden om klassisk musik, som han her formidler til læseren gennem komprimerede portrætter af store klassiske komponister og deres værker. Der er bl.a. beskrivelser af Søren Kierkegaard som inkarneret Mozart-fan, portrætter af Mahler, Tjajkovskij, Bach, Schubert, Beethoven, Verdi og Wagner, ligesom man også kan læse om slutspillet mellem de sovjetiske skakmestre, Gary Kasparov og Anatolij Karpov. IllustreretPeter Dürrfeld er en produktiv forfatter, men især kendt for sine værker om musik og skak, fx Den lille Mozart og 12 skakmyter. Nærværende bog indeholder 24 essays om mennesker, begreber eller fænomener med tyngdepunktet på Dürrfelds interesse og viden om klassisk musik, som han her formidler til læseren gennem komprimerede portrætter af store klassiske komponister og deres værker. Der er bl.a. beskrivelser af Søren Kierkegaard som inkarneret Mozart-fan, portrætter af Mahler, Tjajkovskij, Bach, Schubert, Beethoven, Verdi og Wagner, ligesom man også kan læse om slutspillet mellem de sovjetiske skakmestre, Gary Kasparov og Anatolij Karpov. Illustreret.

Vellykket bud på en anderledes bogjulekalender for voksne, som kan skabe glæde og ro i de hektiske decemberdage. Bogen signalerer med sit omslag fra Krohns klassiske Peters jul


(Ill. Herluf Jensenius) på alle måder jul, men dens mange positive og lærerige betragtninger og erindringsglimt fra forfatterens eget liv gør, at den med stort udbytte kan læses hele året rundtVellykket bud på en anderledes bogjulekalender for voksne, som kan skabe glæde og ro i de hektiske decemberdage. Bogen signalerer med sit omslag fra Krohns klassiske Peters jul (Ill. Herluf Jensenius) på alle måder jul, men dens mange positive og lærerige betragtninger og erindringsglimt fra forfatterens eget liv gør, at den med stort udbytte kan læses hele året rundt.

Jens Rosendals Julekalender for voksne


Glædens fest


og Jørgen Carlsens Glædens fest er ligeledes bogjulekalendere, der bringer mere eftertænksomhed og nærvær ind i en hektisk (jule)tidJens Rosendals Julekalender for voksne og Jørgen Carlsens er ligeledes bogjulekalendere, der bringer mere eftertænksomhed og nærvær ind i en hektisk (jule)tidJens Rosendals Julekalender for voksne og Jørgen Carlsens Glædens fest er ligeledes bogjulekalendere, der bringer mere eftertænksomhed og nærvær ind i en hektisk (jule)tid.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 21. dec. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019