Film / fiktion / drama

Patriots day


Beskrivelse


Da tre bliver dræbt ved terrorbombninger under det traditionsrige marathonløb i Boston på Patriots Day i 2013 er verden og byen i chok. Men med den lidt kiksede politiassistent Saunders overraskende indsats sammen med effektivt arbejde fra FBI, lokalpolitiet og befolkningen afsløres gerningsmændene.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Frans Rasmussen

d. 11. aug. 2017

Bombeangrebet ved marathonløbet i Boston den 15. april 2013 er blevet til en traditionel spændingsfilm om indsatsen fra en heltemodig betjent i Mark Wahlbergs skikkelse. Fra 15 år.

Fiktion blandes med dokumentariske referencer i skildringen af terrorangrebet og opklaringen. På Patriots Day i 2013 udløser to terrorister hjemmelavede bomber ved målstregen ved det traditionsrige marathonløb. Tre mennesker, bl.a. en 8-årig dreng bliver dræbt og flere hundrede såret. Verden og byen er i chok. Den lidet succesfulde politiassistent Tommy Saunders får en uventet rolle i opklaringsarbejdet, som FBI står i spidsen for. Sammen med de mange betjente, et utal af overvågningskameraer og civilbefolkningens hjælp lykkes det at udpege bombemændene.

Som en spændings- og underholdningsfilm baseret på en virkelig begivenhed fungerer filmen fint. Synsvinklerne er mange. Ofre, gerningsmænd og politi følges i flere sidehistorier frem til den slutning, man kender på forhånd. Mindre heldigt er dens lidet overbevisende sentimentalitet og yderst stereotype personskildring, ligesom Saunders fremstår som helt urealistisk.

På samme måde som Oliver Stones World Trade CenterBaader Meinhof komplekset lægger filmen vægten på personhistorier omkring terrorangrebet mere end på politisk analyse eller budskab. Politisk og psykologisk baggrund for terrorangreb udfoldes skarpere i en film som Baader Meinhof kompleksetPå samme måde som Oliver Stones World Trade Center lægger filmen vægten på personhistorier omkring terrorangrebet mere end på politisk analyse eller budskab. Politisk og psykologisk baggrund for terrorangreb udfoldes skarpere i en film som .


Jyllands-posten

d. 16. mar. 2017

af

af

Johs. H. Christensen

d. 16. mar. 2017


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2017

af

af

Karen Dyssel

d. 20. mar. 2017


Berlingske tidende

d. 16. mar. 2017

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 16. mar. 2017


Politiken

d. 16. mar. 2017

af

af

Joakim Grundahl

d. 16. mar. 2017


Weekendavisen

d. 17. mar. 2017

af

af

Bo Green Jensen

d. 17. mar. 2017