Film / fiktion / drama

Our kind of traitor


Beskrivelse


Perry og Gail er på kærlighedsferie for at genstarte deres forhold, som pludselig får glød og spænding, da en russisk mafiabogholder kontakter Perry for at få hjælp til at redde sin familie. Den skal ryddes af vejen for at slette alle spor af en grumset pengehvidvaskning.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2016

af

af

Ulrich Breuning

d. 13. okt. 2016

Svigt og svig, pludselig død og ufattelige pengesummer. Men også loyalitet og empati. John Le Carré ryster igen en farlig cocktail med eksistentiel grundtone og aktuelle overtoner til glæde for mesterens fans og alle elskere af spændingsgenren.

Perry og Gail er på kærlighedsferie i Marrakech for uden synderligt held at genstarte deres stagnerede forhold. Men det får pludselig både glød og spænding, da en russisk mafiabogholder kontakter Perry for at få hjælp til at redde sin familie. Den skal ryddes af vejen for at slette alle spor af en grumset pengehvidvaskning, der nu skal gøres legal gennem en ny bank i London. Perry og Gail stiller pligtskyldigt op og befinder sig pludselig i en for dem fremmed og kynisk verden, hvor penge trumfer menneskeliv, og hvor man falder til jorden, hvis man læner sig op ad prominente samfundsstøtter! Den danske titel på bogforlægget er Dimas drøm.

Meget seværdig film med let strejf af mainstream.

John Le Carré (David John Moore Cornwell, f. 1931) er spionthrillerens grand old man, og hans desillusionerede fortællinger om kuldslåede skæbner spundet ind i dødsensfarlig spindelvæv er så bundfrosne som en kold krig. Romanerne er flittigt filmatiseret med den ikoniske tristesse The spy who came in from the coldThe constant gardenerMuldvarpenMuldvarpen 2 som et hovedværk. Af andre adaptioner kan nævnes The constant gardener og tv-serierne om George Smiley, Muldvarpen og Muldvarpen 2, samt Susanne Biers "Natportieren", 2016John Le Carré (David John Moore Cornwell, f. 1931) er spionthrillerens grand old man, og hans desillusionerede fortællinger om kuldslåede skæbner spundet ind i dødsensfarlig spindelvæv er så bundfrosne som en kold krig. Romanerne er flittigt filmatiseret med den ikoniske tristesse The spy who came in from the cold som et hovedværk. Af andre adaptioner kan nævnes og tv-serierne om George Smiley, Muldvarpen og Muldvarpen 2, samt Susanne Biers "Natportieren", 2016John Le Carré (David John Moore Cornwell, f. 1931) er spionthrillerens grand old man, og hans desillusionerede fortællinger om kuldslåede skæbner spundet ind i dødsensfarlig spindelvæv er så bundfrosne som en kold krig. Romanerne er flittigt filmatiseret med den ikoniske tristesse The spy who came in from the cold som et hovedværk. Af andre adaptioner kan nævnes The constant gardener og tv-serierne om George Smiley, og 2, samt Susanne Biers "Natportieren", 2016John Le Carré (David John Moore Cornwell, f. 1931) er spionthrillerens grand old man, og hans desillusionerede fortællinger om kuldslåede skæbner spundet ind i dødsensfarlig spindelvæv er så bundfrosne som en kold krig. Romanerne er flittigt filmatiseret med den ikoniske tristesse The spy who came in from the cold som et hovedværk. Af andre adaptioner kan nævnes The constant gardener og tv-serierne om George Smiley, Muldvarpen og , samt Susanne Biers "Natportieren", 2016.


Jyllands-posten

d. 12. maj 2016

af

af

Johs. H. Christensen

d. 12. maj 2016


Kristeligt dagblad

d. 17. maj 2016

af

af

Karen Dyssel

d. 17. maj 2016


Politiken

d. 12. maj 2016

af

af

Søren Vinterberg

d. 12. maj 2016


Berlingske tidende

d. 12. maj 2016

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 12. maj 2016


Weekendavisen

d. 20. maj 2016

af

af

Linea Maja Ernst

d. 20. maj 2016


Information

d. 13. maj 2016

af

af

Christian Monggaard

d. 13. maj 2016


Børsen

d. 13. maj 2016

af

af

Morten Dürr

d. 13. maj 2016


Filmmagasinet Ekko

Nr. 71 (2016)

af

af

Bo Tao Michaëlis

Nr. 71 (2016)