Gå til indholdPædagogisk psykologi : motivation, identitet og læring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Anmeldelser (3)


7. sep. 2009

Bogen tilbyder lærerstuderende og praktiserende undervisere et overblik over et langt fra entydigt forsknings- og praksisfelt. Bogens omfattende stikordsregister samt nøgleord i margenen gør det muligt at pluklæse, selvom dens opbygning lægger op til en samlet læsning.

Bogen indledes med en fremlæggelse af dens intentioner. Nøglebegreberne motivation, identitet og læring belyses ud fra seks forskellige teoretiske synsvinkler samlet i fire hovedgrupper: det sociokulturelle blik, det neopositivistiske blik, det humanistiske og eksistenspsykologiske blik samt det selvpsykologiske blik. I et femte kapitel søges de fire hovedretninger kombineret vha. en sommerfuglemetafor: først når alle facetter af den pædagogiske psykologi er taget i betragtning flyver sommerfuglen. Bogen afsluttes med fire cases fra forskellige fag og klassetrin; cases som af forfatterne anvendes i varierende grad i bogens seks synsvinkelkapitler. Alle kapitler afsluttes med omfattende referencer og litteraturforslag. Typografien er lille og kompakt.

Af generelle indføringer i pædagogisk psykologi har bibliotekerne fra de senere år: Pædagogisk psykologi : positioner og perspektiver fra 2006 og Elevens verden : indføring i pædagogisk psykologi fra 2008.

Et nyttigt og nuanceret overblik over et flertydigt teori- og praksisfelt.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Kognition & pædagogik

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Henning W. Nielsen

Årg. 47, nr. 6 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2009

Ebog

2009