Gå til indholdPå talefod med verden : cancer ingen hindring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

225 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Rejsedagbøger fra det rejseglade par Annette og Palle Rosted. Palle er blevet syg med kræft, men det skal ikke være en hindring for at opleve verden. De rejser i forskellige europæiske lande


Anmeldelser (2)


22. mar. 2013

Rejseskildring til hyggelæsning og inspiration til ferieplanlægning for dem, der ønsker behagelige, oplevelsesrige rejser af overkommelig længde.

Han har før skrevet Akupunktur - en patienthåndbog, 2008, bor i Sverige, og hun er bogens veloplagte fortæller. Hun fører rejsedagbogen, der beretter levende og detaljeret om dagens gang under 7 rejser i 2009-12. Turen er gået til Island, Nordkap, Kroatien, Amsterdam, Rom og Firenze, Sydamerika og Galapagos og til Sankt Petersborg, varighed 5-20 dage. Dvs. relativt overkommelige rejser af den type, som mange mennesker kan foretage. Der er god inspiration til, hvad man kan se og opleve, og man hygger sig med det oplevelsesglade par, der fortæller af hjertens lyst om løst og fast, nogle gange lidt for detaljeret. Sort-hvide fotos i grumset kvalitet, farvesektionen og omslaget er teknisk bedre.

Bogen minder måske mest om de rejseblogs, man finder på nettet, for ellers findes der ikke mange skildringer af helt almindelige modne turisters rejseoplevelser. Oftest handler det om længere, mere strabadserende, eksotiske ture eller tematiske som med børn, i båd eller lignende.

Hyggelig og rigeligt detaljeret rejsedagbog, med beskedne fotos. Læserne vil kunne inspireres af det helt almindelige, nysgerrige pars indtryk og oplevelser under ferieture i Norden, Europa og Sydamerika. Fortællestilen henleder tanken på rejseblogs, hvor dagens mange personlige indtryk går hånd i hånd med sted- og egnsbeskrivelser og gode tips til andre rejsende.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

20. jun. 2018

Det rejseglade par Annette Jørgensen og Palle Rosted er igen på farten, denne gang er manden kræftsyg, men det skal ikke være en hindring for at opleve verden. Rejsedagbøgerne fra ferieture til forskellige europæiske lande kan inspirere andre til kortere ture eller man kan hygge sig i lænestolen med parrets oplevelser.

Parret er begge læger, hun bor i Danmark og han er flyttet fra England til Sverige. Da Palle får kræft i mundhulen, sker der naturligvis store forandringer i deres levevis, og de holder bryllup. Lysten til at rejse og opleve holder modet oppe, ikke mindst fordi Palles overlevelseschancer ikke er gode. Først tager de en tur til Odense, hvor de fortæller detaljeret om sporene efter H.C. Andersen. Så nogle dage i Nice, en tur til Sicilien må afbrydes på grund af sygdommen, men straks efter tager de til Lissabon, som også beskrives ganske detaljeret. Senere rejser de til Riga, på bilferie i Polen og endelig til Slovakiet.

Hyggelige rejseminder. Der fortælles levende, ind i mellem meget detaljerigt, og næppe et måltid er ubeskrevet. Man venter i spænding på mandens sygdomsudvikling, og glæder sig med parret over hver god oplevelse, de har sammen. Sproget er ikke altid helt på plads, og de små privatfotos er ikke så inspirerende.

Bogen fortsætter ferieturenes kronologi, hvor På talefod med verden


slap. Alm. ferieskildringer uden båd, cykel eller under fjernere himmelstrøg ses ellers ikkeBogen fortsætter ferieturenes kronologi, hvor På talefod med verden slap. Alm. ferieskildringer uden båd, cykel eller under fjernere himmelstrøg ses ellers ikke.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2013

Ebog

2018

Ebog

2013