Gå til indholdPå sporet af din lykke : guide til det gode liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

248 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Lykkens mange facetter og aspekter behandles og diskuteres - med eksempler kunst, litteratur, musik og filosofi


Anmeldelser (5)


19. okt. 2018

Lykke er mange ting, og vejen til lykken kan være kringlet og lang. Bogen er til den almindelige læser, der gerne vil blive klogere på begrebet og bedre til at søge netop sin egen lykke.

Bogen er skrevet i et ligefremt sprog og inddrager perspektiver fra mediekendte personer, kunst, litteratur, musik og filosofi. Lykkens mange facetter og aspekter behandles og diskuteres, ligesom tidens aktuelle synspunkter, fx Brinkmann. Lykke og smerte går hånd i hånd, lykke kan være jubelrus eller stille tilfredshed, og et af bogens centrale budskaber er, at der er noget rigtigt i hver af de forskellige udtryk og opfattelser - også ens egne. Kunsten er at lære sig at navigere og lægge strategi for det, der stiller den enkelte mest tilfreds på både kort og langt sigt.

Spændende, lærerig og letlæst bog der indrammer begrebet lykke og de mange aspekter omkring dette. Det er værd at fordybe sig i og hente inspiration fra. Den diskuterende form giver en inkluderende tilgang til emnet, og læseren får måske endda lyst til at læse videre hos filosofferne. Flot eksempel på lettilgængelig formidling af fagstof. Fyldig litteraturliste.

Søger man en manual til større livsglæde, findes der mange bøger om positiv psykologi. Af akademiske, filosofiske værker kan nævnes Lykke


Lykke


, som er vanskeligt tilgængelig. Tænkepausebogen er kortfattet, og mere på niveau med foreliggende bogSøger man en manual til større livsglæde, findes der mange bøger om positiv psykologi. Af akademiske, filosofiske værker kan nævnes , som er vanskeligt tilgængelig. Tænkepausebogen er kortfattet, og mere på niveau med foreliggende bogSøger man en manual til større livsglæde, findes der mange bøger om positiv psykologi. Af akademiske, filosofiske værker kan nævnes Lykke, som er vanskeligt tilgængelig. Tænkepausebogen Lykke er kortfattet, og mere på niveau med foreliggende bog.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Refleks [online]

Af

Thomas Hegelund

Nr. 54 (2021)

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Torben K. Kjeldgaard

Årg. 6, nr. 4 (2018)

Information

Af

Frank Beck Lassen

d. 25. maj. 2019

Filosofi

Af

Mads Rangvid (f. 1974)

2019, nr. 1


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018