Gå til indholdLæringsglemsel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

188 sider: ill

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Om begrebet læringsglemsel, nemlig at vi lærer mest, når vi glemmer, at vi rent faktisk er ved at lære noget. Om undervisning af børn og unge helt fra vuggestuen til universitetet


Anmeldelser (9)


15. okt. 2018

Lene Tanggard giver sit bud på begrebet læringsglemsel, et begreb som hentyder til det faktum, at vi lærer mest, når vi glemmer, at vi rent faktisk er ved at lære noget. Bogen har relevans for alle, der arbejder med undervisning af børn og unge helt fra vuggestuen til universitetet.

Bogen er bygget op over 9 kapitler, hvor de fem første kapitler giver læseren forståelsen af læringsglemslen, og de sidste fire kapitler viser, hvordan læringsglemslen fungerer i henholdsvis dagtilbud, grundskole, erhvervsuddannelser og på professionshøjskoler samt universitetet.

Det er en yderst relevant udgivelse, som rammer godt ned i de aktuelle debatter i undervisningsverdenen om undervisning, læringsmål og dannelse. Bogen formår både at sætte spørgsmålstegn ved nutidens didaktikbegreber samt sætte tanker og overvejelser i gang hos undervisere om egen undervisningspraksis.

Bogen kan læses sammen med udgivelser som Uren pædagogik 3


Den smukke risiko i uddannelse og pædagogik


, som Lene Tanggaard har medvirket til eller Biestas Den smukke risiko i uddannelse og pædagogikBogen kan læses sammen med udgivelser som Uren pædagogik 3, som Lene Tanggaard har medvirket til eller Biestas Bogen kan læses sammen med udgivelser som Uren pædagogik 3, som Lene Tanggaard har medvirket til eller Biestas Den smukke risiko i uddannelse og pædagogik.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 6. jul. 2019

Politiken

Af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 5. jan. 2019

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Alice Buchhave Nørlem

2018-10-24

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2018-11-08

Uddannelsesnyt [online]

Af

Louise Støier

Årg. 29, nr. 4 (2018)

Peripeti [online]

Af

Erik Exe Christoffersen (f. 1951)

2019-01-05

P [online]

Af

Line Søberg Bjerre

2019-01-21

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Niels Rosendal Jensen

2019, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018