Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Over sløret

Del 1 af Ilttyv

Beskrivelse


Science fiction. I en dyster fremtid er jorden ødelagt af forurening og stråling. Ilt koster penge. Troy og Shay kæmper for at tjene penge. Men da Shay kommer i fængsel under falske anklager, har hun ikke råd til at købe ilt. Derfor er de tvunget til en dødsensfarlig alliance.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Stine Veisegaard

d. 5. aug. 2015

I fremtiden koster hvert åndedræt penge. De rige kan købe kvalitets-ilt, mens de fattige må nøjes med dårlig ilt. Shay og Troy bliver tvunget ud i en livsfarlig alliance for at få råd til ilt. Første bog i den spændende serie Ilttyv. Fra 12 år.

Dystopisk fremtidsroman, hvor man skal betale for ilt for at overleve. En verden, hvor jorden er giftig i bogstavelig forstand. Derfor er der bygget et slør over byen for at holde strålingen nede. Hovedpersonerne er de to halvsøskende, Troy og Shay. Troy tjener penge i bokseringen, men mister sit job. Shay ryger i fængsel, hvor hun ikke har råd til at købe ilt. Da de bliver kontaktet af den mystiske Marton, der lover dem ilt, mod særligt arbejde, lyder det for godt til at være sandt. Og det er det også. Bogen er skrevet i jeg-form, og det er skiftevis Troy eller Shay der fortæller.

Utrolig velskrevet roman til unge. Gradvist føres vi ind i en ukendt, men overbevisende fremtidsverden. På den ene side er Troy og Shay almindelige teenagere. På den anden side er de underlagt et stramt systemstyre, der er præget af angst, fortielser og sociale hierarkier. Bogen har action og fart over feltet, og er utrolig underholdende. Næste bind udkommer dette efterår.

Kan sammenlignes med Den druknede soldatDen som tøver og Den som tøver, også dystopiske fremtidsromaner, hvor verdenen er præget af menneskeskabte naturkatastroferKan sammenlignes med Den druknede soldat og , også dystopiske fremtidsromaner, hvor verdenen er præget af menneskeskabte naturkatastrofer.


Weekendavisen

d. 15. sep. 2017

af

af

Vibe Termansen

d. 15. sep. 2017


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 8 (2017)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 70, nr. 8 (2017)