Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gennem sløret

Del 3 af Ilttyv

Beskrivelse


Science fiction. Troy er kravlet op gennem sløret, og det har vakt stor opstandelse blandt befolkningen og magthaverne, men nu holdes han fanget af Rådet. Oven over sløret er Troys søster og den magtsyge oprørsleder, Marton ved at planlægge en revolution. Rådet forsøger at hindre at sandheden kommer frem, og nu vil Marton og hans folk prøve at befri Troy.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 4. nov. 2016

Her er endelig tredje og sidste bind af science fiction-serien, "Ilttyv", om en fremtid, hvor ilt er blevet en kostbar salgsvare. En meget spændende og barsk bog for 12-16-årige.

Handlingen udspilles i en fremtidsverden, præget af menneskeskabt iltmangel og livsfarlig stråling. Søskendeparret Shay og Troy fortæller historien på skift i jeg-form. Troy er kravlet op gennem sløret og kan nu påvise, at strålingen er forsvundet dernede, og at det er magthaverne, der har ført folket bag lyset. Ovenover sløret arbejder Shay modvilligt sammen med den kyniske Marton på at organisere et oprør med Rådet, der sidder på magten. Rådet har pågrebet Troy og holder ham skarpt bevogtet. Nu planlægger Marton og hans folk en aktion, der skal befri Troy.

Det er en velskrevet, spændende og barsk bog. Sproget er letflydende og mundret med gode autentiske dialoger og med fine præcise beskrivelser af lokaliteter. De korte kapitler, de korte præcise sætninger og det hastige fortælletempo gør, at man flyver gennem handlingen. Persongalleriet er grundigt skildret med dets mange forskellige typer og karaktertræk, og man får et godt kendskab til personerner. Det barske og nådesløse fremtidssamfund er beskrevet med stor originalitet, troværdighed og indlevelse.

Inden for samme genre af bøger, der skildrer en dyster og barsk fremtidsverden, kan også anbefales serien "Kloden under vand" af Ida Marie-Rendtorff, samt "Divergent"-serien af Veronica Roth.