Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn

Orientering i vildmarken


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

32 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2010

Ophav

Neil Champion(forfatter)

Jesper Wad(oversætter)

Guy Callaby(illustrator)
Målgruppe

til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 2. aug. 2010

Den nye serie Bliv ekspert i overlevelse henvender sig til den naturinteresserede læser fra 10 år, som gerne vil bevæge sig rundt i naturen i forskellige fritidssammenhænge som vandreferie, overlevelsesture, vildmarksferie eller skiture. Bøgernes farvestrålende forside skal nok fange læseren.

I Orientering i vildmarken gives en række henvisninger på, hvor vigtigt det er at kunne anvende kort og kompas, samt hvordan man kan finde vej ud fra naturen og gammel viden uden hjælpemidler. I Nødsituationer beskrives, hvor vigtigt det er at være velforberedt og have gennemtænkt farlige situationer, inden man begiver sig af sted. Ligeledes gives råd om altid at fortælle rute og forventet ankomststed og tid - og aldrig at begive sig af sted alene. De farlige dyr som fx bjørne i naturen er ikke decideret relevant for danske børn og unge. Begge bøger er bygget op omkring en brødtekst på 13 opslag med faktabokse og en sandfærdig historie til emnet. Forrest er indholdsfortegnelse og bagest test af læst viden, ordforklaring og supplerende informationskilder samt stikordsregister. Sprogligt anvendes du-formen til læseren. Teksten er sat med stor typografi.

Natur & ungdoms hæfter i danske omgivelser - fx Så er det ud! og Friluftsliv - unges bud - begge (06/07).

Ingen relevans til undervisningen, men der er mange gode friluftsråd i begge bøger for interesserede læsere fra 10 år.Informationer og udgaver

2010

Bog

Illustrator: Guy Callaby

Flachs