Bøger / faglitteratur / håndbøger

Elitetroppernes håndbog i overlevelse : ørkener, polarområder, bjerge, jungler, byområder


Beskrivelse


Med udgangspunkt i elitetroppernes virkelighed beskrives hvordan man overlever under ekstreme eller katastroferamte situationer. Om hvordan man skaffer mad og vand, håndterer farlige dyr, undgår bjergsyge og tænder bål.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. feb. 2015

Spis insekter som proteinkilde og overlev. Sådan lyder et af rådene i denne håndbog om overlevelse i alle ekstreme situationer. Oplagt for alle som holder af ekstreme naturoplevelser og dem som sluger alt om militæret.

Alexander Stilwell er forfatter og redaktør med speciale i militærhistorie. Han har også erfaring med praktisk overlevelse fra British Territorial Army, der svarer til det britiske hjemmeværn. I sin håndbog i overlevelse skriver, han med udgangspunkt i elitetroppernes virkelighed, om en lang række forskellige emner, der er vigtige, når man som soldat skal overleve ekstreme situationer. Det gælder fx "Fremskaffelsen af mad og vand hvor som helst", "Møder med farlige dyr", "Navigation og rejse i fjendtlige situationer" og "Overlevelse i ørkener, polarområder, bjerge, jungler og byområder." Håndbogen er opbygget i 6 dele og underdelt i 74 punkter til hurtige opslag.

Velstruktureret håndbog, der med sin opdeling i 74 punkter er nem at håndtere til hurtige opslag. Bogen virker grundig, og teksten ledsages godt af udførlige fotos og tegninger.

Andre bøger er fx af overlevelses-guruen Bear Grylls: True gritHåndbog i overlevelseDet værst tænkelige, af Peter Darman Håndbog i overlevelse og Det værst tænkeligeAndre bøger er fx af overlevelses-guruen Bear Grylls: True grit, af Peter Darman og Det værst tænkeligeAndre bøger er fx af overlevelses-guruen Bear Grylls: True grit, af Peter Darman Håndbog i overlevelse og .


Weekendavisen

d. 27. feb. 2015

af

af

Leonora Christina Skov

d. 27. feb. 2015