Gå til indholdOpgangen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

334 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Fremragende roman om grønlænderen Elise og færingen Solveig, som knytter et stærkt venskab ud fra fællesskabsfølelser om ensomhed og fordomme i Danmark. For læsere af skarpe og tankevækkende romaner


Anmeldelser (2)


10. maj. 2021

Fremragende roman om grønlænderen Elise og færingen Solveig, som knytter et stærkt venskab ud fra fællesskabsfølelser om ensomhed og fordomme i Danmark. For læsere af skarpe og tankevækkende romaner.

Dansk-grønlandske Elise forlod Danmark, da hun følte sig forkert og i et dilemma om at skulle foretage et aktivt valg om at være dansk eller grønlandsk. Nu er hun en vellykket skuespiller i London, men bliver kaldt til Danmark i arbejdsmæssig sammenhæng. Hun har ambivalente følelser om at være tilbage i København, hvor hun har lejet en bolig. Her møder hun viceværten, den uformelle og uforfinede Solveig, som er fra Færøerne. De er meget forskellige, men har et fællesskab grundet deres følelser af at være underlagt fordomme omkring deres ophav og en stærk ensomhedsfølelse.

Fantastisk, forrygende og meget oplysende bog, som også er velskrevet og underholdende. Bogen har meget på hjerte og giver varme i form at det stærke venskab de to kvinder knytter. Samtidig byder den på giftige stik til dem i samfundet, som har mange fordomme om det grønlandske og færøske mindretal i Danmark.

Ønsker man at læse en lignende roman om et par fra Færøerne, som rejser til Danmark og som oplever tilpasningsvanskeligheder, så kan romanen Færingerne


af Bergtóra Hanusardóttir anbefalesØnsker man at læse en lignende roman om et par fra Færøerne, som rejser til Danmark og som oplever tilpasningsvanskeligheder, så kan romanen Færingerne af Bergtóra Hanusardóttir anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Weekendavisen

Af

Rúni Weihe

d. 12. maj. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021