Bøger / faglitteratur

Nærvær & eftertanke : mit pædagogiske laboratorium


Beskrivelse


Et filosofisk perspektiv på pædagogisk praksis og en refleksion over manglen på æstetiske læringsformer, der har reflekterende tænkning i fokus. Med eksempler på konkrete læringsforløb med universitetsstuderende, hvis formål er at danne og opdrage frem for blot at uddanne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. okt. 2015

Et filosofisk perspektiv på pædagogisk praksis med særligt fokus på universitetsmiljøerne. Vil henvende sig til alle, der beskæftiger sig med dannelse, læring og æstetisk tænkning på et overordnet teoretisk niveau, men vil have særlig appel til universitetsniveauet.

Forfatteren er idehistoriker, teolog og filosof og har mange års erfaring med alternative læringsformer på Århus Universitet. I bogens første del reflekterer hun over vor tids syn på læring og manglen på æstetiske læringsformer, der har dannelse, evnen til undren og reflekterende tænkning i fokus. Dernæst øser hun af egne konkrete læringsforløb med universitetsstuderende, der har form som idemæssige laboratorieformer. Salon kunst og æstetik og metafysisk laboratorium er nogle af overskrifterne på forløb, hvis formål at danne og opdrage i stedet for blot at uddanne. Enkelte kapitler er skrevet af fagfæller, og alle har det til fælles, at en uddannelse skal have et bredere formål end udelukkende at få overført konkret viden.

Bogen er på et højt abstraktionsniveau, men har et meget personligt præg, hvor forfatteren øser af egne erfaringer. En sjælden kombination på det akademiske niveau, som bogen her placerer sig på.

Emnet har tidligere mest været berørt i forhold til pædagog- og læreruddannelse, fx i Livskraft og dannelseÆstetik og læring og Æstetik og læring, hvor denne har universitetet i fokusEmnet har tidligere mest været berørt i forhold til pædagog- og læreruddannelse, fx i Livskraft og dannelse og , hvor denne har universitetet i fokus.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 4, nr. 3 (2016)

af

af

Simon Okholm

Årg. 4, nr. 3 (2016)


Litteratursiden.dk [online]

d. 4. feb. 2016

af

af

Johnny F. Lindholm

d. 4. feb. 2016


Kristeligt dagblad

d. 12. dec. 2015

af

af

Kristian Østergaard

d. 12. dec. 2015


Information

d. 13. feb. 2016

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 13. feb. 2016


Dansk pædagogisk tidsskrift

2017, nr. 3

af

af

Siggi Kaldan

2017, nr. 3