Gå til indholdMonstermanualen - til børn med mange bekymringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

120 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

genre/form

øvelserOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Vejledning til forældre med børn, der bekymrer sig eller har angst. Indleder med historien om Simone der kæmper med sit indre monster. Med øvelser for både børn og forældre


Anmeldelser (3)


13. sep. 2018

Børn, som bekymrer sig meget og børn med angst kan få hjælp i denne fortælling om Simone, der kæmper med sit indre monster. Bogen er henvendt til forældre og deres børn, som sammen kan arbejde med teksten og bogens øvelser. Kan også bruges af professionelle.

Forfatteren er coach og mindfulnessinstruktør, og en psykolog har bidraget med bogens værktøjer, baseret på den kognitive tilgang, særligt metakognitiv terapi. Selve barnets forstyrrende tanker og bekymringer er ikke det vigtigste, man søger i stedet at ruste barnet til at genkende sin overtænkning og bruge mindre tid på sine bekymringer. Samtidig trænes familien i at hjælpe barnet med denne opgave. Novellen om Simone og hendes indre monster læses højt for barnet, og efterfølgende arbejder man i fællesskab med bogens øvelser. En del af teksten er henvendt til forældrene, andre dele kan forældrene formidle til barnet.

Meget nyttig arbejdsbog, der anskuer problemet i børnehøjde og vejleder forældrene i at støtte deres barn. Metoden kan også bruges i faglige sammenhænge, fx i skolen. Ideen med at illustrere angsten som et monster er tilpas konkret, og jeg tror mange overbekymrede børn og deres voksne kan få glæde af bogen. Skrifttypen er ret lille.

Slip mig fri!


Når du bekymrer dig for meget - hvad så?


og Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er ligeledes henvendt til forældre og børn og beskriver kognitive teknikker i børnehøjdeSlip mig fri! og er ligeledes henvendt til forældre og børn og beskriver kognitive teknikker i børnehøjdeSlip mig fri! og Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er ligeledes henvendt til forældre og børn og beskriver kognitive teknikker i børnehøjde.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Tove Staugaard

2018-11-01

P [online]

Af

Sanne Louise Wind-Hansen

2018-11-19


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2018