Gå til indholdSlip mig fri! : guide til børn og unge med separationsangst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

94 sider: ill.

Udgivet

2016

genre/form

øvelserOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Om hvordan børn og unge kan slippe af med separationsangst og blive del af et normalt børneliv. Med øvelser, der trin for trin klæder barnet på til at blive angsten kvit


Anmeldelser (2)


21. apr. 2016

Er du også bange for hvad der kan ske, når du ikke er sammen med dine forældre? Så har du måske separationsangst. For børn og unge mellem 7 og 14 år og deres voksne. Bogen er også relevant for pædagoger, lærere og psykologer.

Hvis man har separationsangst frygter man fx at ens forældrene dør eller kommer galt af sted - eller at man selv bliver kidnappet eller farer vild. Bogen, der er baseret på kognitiv adfærdsterapi, giver idéer til teknikker og øvelser, der trin for trin hjælper dig med at undslippe eller minimere angsten. Indledes med en kort voksenrettet vejledning i bogens anvendelse og henvender sig herefter udelukkende til barnet, der sammen med den voksne, kan sætte ord på de angstfyldte tanker. Forfatteren er psykolog med speciale i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD og har bl.a. skrevet Hvorfor kan jeg ikke bare lade være?


Hvis man har separationsangst frygter man fx at ens forældrene dør eller kommer galt af sted - eller at man selv bliver kidnappet eller farer vild. Bogen, der er baseret på kognitiv adfærdsterapi, giver idéer til teknikker og øvelser, der trin for trin hjælper dig med at undslippe eller minimere angsten. Indledes med en kort voksenrettet vejledning i bogens anvendelse og henvender sig herefter udelukkende til barnet, der sammen med den voksne, kan sætte ord på de angstfyldte tanker. Forfatteren er psykolog med speciale i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD og har bl.a. skrevet Hvorfor kan jeg ikke bare lade være?.

Velskrevet og letforståelig guide til og om børn med separationsangst. Bogen er praktisk orienteret med enkle spørgsmål og opgaver og vil fint kunne anvendes som højtlæsnings- og samtalebog i samvær mellem barnet og dets voksne.

Hjælp dit ængstelige barn


Når du bekymrer dig for meget - hvad så?


henvender sig forældre, der ønsker at hjælpe deres børn med at håndtere blandt andet separationsangst. Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er fyldt med gode anvisninger på, hvordan barnet og forældrene sammen kan tale om de bekymringer, der rumstererHjælp dit ængstelige barn henvender sig forældre, der ønsker at hjælpe deres børn med at håndtere blandt andet separationsangst. er fyldt med gode anvisninger på, hvordan barnet og forældrene sammen kan tale om de bekymringer, der rumstererHjælp dit ængstelige barn henvender sig forældre, der ønsker at hjælpe deres børn med at håndtere blandt andet separationsangst. Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er fyldt med gode anvisninger på, hvordan barnet og forældrene sammen kan tale om de bekymringer, der rumsterer.

Lektørudtalelse

Af

Signe Rugtved Andersen

P [online]

Af

Malene Foldager

2016-05-31


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2016