Gå til indholdMindfulness og meditation i liv og arbejde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

genre/form

øvelserOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Gennemgang af mindfulness-metodens baggrund, sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger samt kliniske og kreative anvendelsesmuligheder. Med øvelser


Anmeldelser (2)


16. aug. 2013

Henvender sig til læsere der søger en grundig, dybdegående og forskningsbaseret tilgang til mindfulness og meditation. Vil evt. kunne anvendes som teoretisk grundbog for studerende indenfor området.

Jens-Erik Risom er uddannet i akupunktur og kinesisk medicin. Han er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede og har mange års erfaring indenfor meditation samt en del bøger bag sig. Denne udgivelse gennemgår mindfulness-metodens baggrund og dens sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Bogen er delt op i fire dele: Perspektivering og grundlag, rødder og praksis, udvikling og erkendelse og et spektrum af muligheder. Bagerst tillæg med beskrivelse af øvelser, samt litteraturliste og referencer. Teksten understøttes af modeller og figurer og er brudt op i mindre afsnit, hvilket formidler stoffet fint. Sproget er fagligt og på et højt niveau.

Der er udgivet mange bøger om emnet i de senere år. Denne retter sig primært mod professionelle og dem der ønsker en forskningsbaseret indgang til emnet. Af andre titler til målgruppen, der også tager udgangspunkt i Jon Kabat-Zinns lære om mindfulness og meditation kan nævnes Mindfulness af Lone Overby Fjorback, samt Mindfulness - vejen til et godt liv med smerte, sygdom og stress.

Fagbog på et højt niveau, der giver en fin faglig indgang til mindfulness-metoden.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Tidsskrift for psykoterapi

Af

Lianne Kristine Ervolder

Årg. 22, nr. 1 (2014)


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2014

Bog

2013