Gå til indholdMindfulness : effektiv metode til at klare stress, ængstelse og depression


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

184 sider

Udgivet

2012

genre/form

øvelserOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Om mindfulness og hvordan metoden kan bruges til selvbehandling af bl.a. stress, depression og kronisk sygdom. Med trin for trin-øvelser, der dækker de vigtigste mindfulness-teknikker


Anmeldelser (1)


4. okt. 2012

Begynderguide i mindfulness i coffee table layout, som bedst kan betegnes som en appetitvækker. Den henvender sig bredt til alle, der vil starte mindfulness i dagligdagen, samt til plejepersonale.

Det skorter ikke på titler om mindfulness, og her er endnu en, i et lækkert og indbydende layout. Både Sarah Silverton og medforfatteren underviser i mindfulness på Bangor University i Wales. Bogen indleder med en introduktion til mindfulness baseret kognitiv terapi (MBCT) for medicinske patienter, og de kurser, der er udsprunget heraf. Den største del af stoffet er vægtet på mindfulness praksis i hverdagen, til håndtering af stress, ængstelse, depression og forbedring af relationer til andre. Mindfulness med børn, og mindfulness for plejepersonale bliver kort berørt. Teksten ledsages af enkle meditationer og letforståelige anvisninger på praksis i mindfulness. De, der ønsker uddybende forklaringer og anvisninger på specielt mindfulness og depression/sygdom må dog gå til andre titler, fx den nedennævnte.

Jon Kabat-Zinns Lev med livets katastrofer : sådan bruger du din krops og dit sinds visdom til at håndtere stress, smerte og sygdom, 2012 er fortsat klassikeren for dem, der vil fordybe sig yderligere i emnet, og som ønsker en forskningsbaseret tilgang til brugen af meditation.

Begynderguide og lækker appetitvækker til mindfulness begrebet og mindfulness praksis i hverdagen. Bogen henvender sig bredt til alle interesserede uden forudsætninger.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Bog

2012