Bøger / faglitteratur / biografier

Min bedstefars historie


Beskrivelse


12 kendte kendte personer giver personlige portrætter af deres bedstefædre fra forskellige klasser, kulturer og tidsaldre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 6. okt. 2008

Bogen er tilegnet alverdens bedstefædre, men den kan også læses af bedstemødrene og yngre generationer, der får et indblik i hvordan livet var i sidste århundrede. God til erindringsværksteder, oplæsning, plejehjem osv.

I bogen fortæller 12 kendte personer om deres morfar eller farfar eller begge. Det er meget forskellige livshistorier, den ældste portrætterede er født i 1824 og den yngste i 1917, nogle født i Danmark, andre så forskellige steder som Polen, Hviderusland, Syrien og Indien. Bidragene er også meget individuelle i deres form, fx leverer Morgenthaler selvfølgelig i tegneseriestil, mens Uffe Ellemann-Jensens indlæg er i mere traditionel form. Naser Khader fortæller om sin meget stærke morfar, der plantede tomater, agurker og majs, når han vidste at børnene ville komme hjem. Jeg morede mig mest over Blendstrups beskrivelse af sin storskrydende far, der altid blev som et lam i nærheden af sin far. Mest specielt er Knud Romers indlæg om en fiktiv bedstefar.

Forfatteren, der er cand.mag og tv-tilrettelægger, har tidligere udgivet Min bedstemors historie, 2007. Her er så det mandlige modstykke i helt den samme ramme.

En dejlig bog med erindringsglimt, der tydeligt viser hvilken betydning den ældre generation har haft for disse 12 personer. Mest for 50+, der måske selv har haft lignende patriarkalske bedstefædre og bedsteforældrene selv, der trods en lidt ændret rolle alligevel kan få stor betydning for børnebørnene.


Politiken

d. 16. okt. 2008

af

af

Edel Hildebrandt

d. 16. okt. 2008


Kristeligt dagblad

d. 17. okt. 2008

af

af

Dorte Remar

d. 17. okt. 2008



Informationer og udgaver