Bøger / faglitteratur

Mesteren i visdommens hus : Maria Magdalene kirken Rennes le Chateau : mesteren og hammeren


Beskrivelse


Guide til Maria Magdelene kirkens symboler og om indretningen af kirken og præstegården i den sydfranske by Rennes-le-Château. Med en gennemgang af især Sydfrankrigs religiøse og politiske historie fra Jesu fødsel til 1900-tallet og frimureriets historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 18. juni 2013

Særligt interesserede i mysterierne fra Rennes-le-Château i Languedoc er den centrale læserkeds. Interesserede i andre af bogens emner er også potentielle læsere.

Forfatteren og hendes mand, der har taget bogens fotos, har boet nær Rennes-le-Château i mange år og laver rejser dertil. De har forsket i de utallige mysterier om præsten og skatten i kirken. Myterne herfra har været emne i adskillige romaner og fagbøger. Bogen bringer ikke svar på gåderne, men organiserer oplysningerne i 3 næsten lige store dele, så interesserede selv kan studere videre. Del 1 er en meget detaljeret guide til symboler og indretning af kirken og præstegården. Del 2 er en gennemgang af (især Syd-) Frankrigs religiøse og politiske historie fra Jesu fødsel til 1900-tallet, mens sidste del er om frimureriets historie. Hvert afsnit viser et stort forarbejde med mange kilder, men uden speciel interesse er det svært at finde en rød tråd i bogen og holde sammen på de mange detaljer om den åndelige eller økonomiske skat på stedet og de historiske baggrunde for den.

Krassels bog har et bredere sigte, men blandt danske bøger, der i mere struktureret og koncentreret form behandler mysteriet om Rennes-le-Château, er fx Robin: Saunières hemmelighed og Lincoln Nøgle til det hellige mønster.

En vidende og engageret gennemgang af forskellige vinkler på myterne om en hemmelig åndelig/økonomisk skat i den sydfranske landsbykirke. Det kræver dog en særlig interesse at skabe sammenhæng i de mange detaljer.