Gå til indholdMesserschmidt : portræt af en politisk ener


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

374 sider, tavler i farver

Udgivet

2011

genre/form

biografierOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Personligt og politisk portræt af Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt (f. 1980). Lige fra MM's politiske interesse blev vakt som 11-årig, familiehistorien, over tiden i DF's ungdomsorganisation, valget til Folketinget, BT-sagen, hvor han efter sigende skulle have heilet og udtrykt nazistiske sympatier m.m.


Anmeldelser (7)


28. okt. 2011

Fortrinsvis til DF-medlemmer. Trods det, at Messerschmidt tegner til at blive en markant politiker, så er "kendthedsfaktoren" formodentlig for lille til, at ret mange af de almindelige læsere af politiske biografier vil finde den interessant.

Forfatteren er journalist og åbenlyst meget fascineret af mennesket og politikeren Morten Messerschmidt. Vi får historien meget detaljeret. Lige fra MM's politiske interesse blev vakt som 11-årig, familiehistorien, over tiden i DF's ungdomsorganisation, valget til Folketinget, dommen for overtrædelse af racismeparagraffen, stiftelsen af Kritiske Licensbetalere og BT-sagen, hvor han efter sigende skulle have heilet og udtrykt nazistiske sympatier. Sidstnævnte, der som bekendt medførte en kortvarig udmeldelse af partiet, der senere tog ham tilbage. Endelig historien om hans kanonvalg til Europaparlamentet med et stemmetal, som er det næststørste til et Europavalg. Bogen veksler mellem forfatterens fortælling på baggrund af samtaler med kilder omkring MM og interviews med bogens hovedperson. Det er en omfangsrig bog, og detaljeringsgraden kræver en yderst interesseret læser, en interesse, som nok kun vil være givet til mere kendte og erfarne politikere.

Bogen har samme udtryk som de mange politikerbiografier med et stort portræt af den biograferede på forsiden.

Et meget positivt og detaljeret portræt af mennesket og politikeren Morten Messerschmidt.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 12. nov. 2011

Berlingske tidende

Af

Mads Kastrup

d. 1. nov. 2011

Politiken

Af

Poul Aarøe Pedersen

d. 1. nov. 2011

Information

Af

David Rehling

d. 21. nov. 2011

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 4. nov. 2011

Jern- og maskinindustrien

Af

Henrik Fougt

Årg. 41, nr. 30 (2011) = uge 43 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011