Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Mere matelogik


Beskrivelse


100 matematisk-logiske opgaver med abstrakt tænkning og løsning af matematiske problemer for børn og voksne. Med løsninger bagerst i bogen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2001

af

af

Lars Larsen

d. 31. okt. 2001

Efter Matelogik, 1999 har Ole Fich nu samlet 100 nye udfordringer, der sætter såvel matematiske kundskaber som den logiske sans på prøve. Der er god underholdning i det varierede udbud af opgaver, der spænder fra beregningsopgaver til ligninger, sandsynlighedsregning og geometriske beregninger. Sprogligt er bogen let at gå til og alle opgaver serveres i et enkelt og overskueligt layout med én opgave pr. side. Bogens formål er at supplere matematikundervisningen i grundskolen og gymnasiet, men den kan også bruges til adspredende hjernegymnastik af unge fra 13 år og voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2001

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 31. okt. 2001

Bogen er en fortsættelse af Matelogik (1999) og indeholder 100 nye matematisk-logiske opgaver, som skal stimulere evnen til at tænke abstrakt samt evnen til at identificere og løse et matematisk problem. Bogen er tænkt som et supplement til matematikundervisningen i folkeskolens overbygning samt i gymnasiet, hvor den kan være et godt redskab til undervisningsdifferentiering af de særligt kvikke elever. Opgaverne er ikke ment som matematik-træning men som hjernegymnastik. Opgavetyperne er meget varierede, men med enkelte opgaver der minder meget om hinanden, og derfor kan bruges til repetition af løsningsmodeller. Bagerst i bogen er en facitliste. Heldigvis er der udover facitterne også løsningsmodeller til de fleste opgaver, for opgaverne er svære og ikke altid til at gennemskue. De fleste opgaver kræver stor matematisk viden og forståelse for matematiske tankegange for at løse. Derfor passer de bedst til de matematisk stærke elever eller til løsning i grupper, hvor eleverne sammen analyserer sig frem til mulige løsninger. Der findes andre bøger med matematisk hjernegymnastik. Denne bog skiller sig ikke ud fra de andre. Men mangler man kryptiske opgaver, er der i denne bog opgaver til mange timer.


Gymnasieskolen

Årg. 85, nr. 12 (2002)

af

af

Kurt Ramskov

Årg. 85, nr. 12 (2002)