Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Man kan også være søstjerne


Beskrivelse


Kortroman om Anne som er flyttet med kæresten Jens til København. Jens har et job, men Anne er alene derhjemme, mens hun tilbringer dagene med at være i tvivl.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2020

af

af

Merete Trap

d. 24. juli 2020

"Selv radiatoren kan finde ud af at vælge en uddannelse". Hvis radiatoren ved, hvad den skal i livet, hvorfor gør 19-årige Anne det så ikke? Kortroman for unge fra ca. 15 år og voksne om at skulle tage hul på voksenlivet og være i tvivl om det meste.

Jens har fået arbejde i København, og Anne er flyttet med ham. Hun holder pause fra studiet, mens hun overvejer fremtiden. Mens Jens arbejder, bruger Anne sin tid på at plages af tanken om væggelus i lejligheden eller ligge som en søstjerne på gulvet og tænke. Hun tænker bla. på sine venner fra kollegiet i Århus. Men er Anne overhovedet glad for sit nye liv, hvad vil hun egentlig med studiet og livet og hvorfor insisterer alle på, at man skal finde svarene indeni sig selv? Forfatteren har tidligere udgivet På Bornholm må man græde overalt.

En lille og yderst velskrevet kortroman om en ung kvinde i tvivl om det meste. Bogen er stramt komponeret, med både korte kapitler og korte sætninger, hvorved alt overflødigt skrælles af. En roman om at være ny i voksenlivet og at stå i et vadested, hvor de beslutninger man træffer har langstrakte konsekvenser. Anbefales.

Kan sammenlignes med andre romaner om unge, der lige har taget hul på voksenlivet. Her kan fx nævnes Sort galdeTour de chambre, hvor hovedpersonen dog er psykisk syg eller Tine Høegs Tour de chambreKan sammenlignes med andre romaner om unge, der lige har taget hul på voksenlivet. Her kan fx nævnes Sort galde, hvor hovedpersonen dog er psykisk syg eller Tine Høegs .


Kristeligt dagblad

d. 16. sep. 2020

af

af

Anna Møller (f. 1984)

d. 16. sep. 2020


Politiken

d. 3. okt. 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 3. okt. 2020


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 8 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 8 (2020)