Gå til indholdMagteliten : hvordan 423 danskere styrer landet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

211 sider: 1 bilag

Udgivet

2015

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2015


Anmeldelser (6)


29. maj. 2015

Om den danske magtelite, hvem de er og indbyrdes relationer. For samfunds- og politisk interesserede.

Forfatterne, 2 sociologier og 1 journalist har de sidste 4 år kortlagt et netværk af danskere som udgør en elite for sig. En database med mere end 37.000 navne har udgjort grundlaget for at finde de mest centrale grupper. Resultatet er 423 personer, som med få forbehold udgør magteliten. Der er afsnit om magtens fordeling i erhvervslivet, faglige organisationer, stat, uddannelsesområdet og kultur og medier. Top-10 lister, tabeller og grafer illustrerer netværkene, og en medfølgende plakat viser forbindelserne mellem samtlige 423 personer.

At mange netværk er lig med meget magt kan givetvis diskuteres, men bogen rokker ved tidligere undersøgelsesresultater om magtens fordeling i Danmark og påviser et tydeligt personificeret magthierarki. En illustrativ og tankevækkende undersøgelse hvis resultater ligger langt fra den almindelige opfattelse af Danmark som et egalitært samfund.

Magtudredningen og dens analyser i begyndelsen af 2000'erne og Magten i Danmark


Magt.dk


Magtens nye ansigt


, som gennemgår hovedresultaterne i Magtudredningen, og den kritiske Magt.dk er de seneste analyser af magtforholdene i Danmark. Magtens nye ansigt rummer også analyser af netværks betydningMagtudredningen og dens analyser i begyndelsen af 2000'erne og Magten i Danmark, som gennemgår hovedresultaterne i Magtudredningen, og den kritiske er de seneste analyser af magtforholdene i Danmark. Magtens nye ansigt rummer også analyser af netværks betydningMagtudredningen og dens analyser i begyndelsen af 2000'erne og Magten i Danmark, som gennemgår hovedresultaterne i Magtudredningen, og den kritiske Magt.dk er de seneste analyser af magtforholdene i Danmark. rummer også analyser af netværks betydningMagtudredningen og dens analyser i begyndelsen af 2000'erne og Magten i Danmark, som gennemgår hovedresultaterne i Magtudredningen, og den kritiske Magt.dk er de seneste analyser af magtforholdene i Danmark. Magtens nye ansigt rummer også analyser af netværks betydning.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 23. aug. 2015

Politiken

Af

Rune Lykkeberg

d. 6. jun. 2015

Dansk sociologi

Af

Hubert Buch-Hansen

Årg. 26, nr. 3 (2015)

Solidaritet : uafhængigt socialistisk magasin

Af

Åge Skovrind

2015, nr. 5

Råstof

Af

Hans Pedersen

2015, efterår


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015