Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Love & Lucky


Beskrivelse


Thomas får stjålet sin nye discman fra sin skoletaske. Du skal, som enten Nana eller Mikkel, forsøge at finde den, selvom du involveres i sladder, mistænkelighed, jalousi, godt og dårligt kammeratskab.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Bogen er skrevet som en jeg-er-selv-hovedpersonen-bog. Den er opdelt i 101 afsnit, som man bevæger sig rundt i dels ved hjælp af valg, dels ved at slå med en terning. I det første afsnit afgørman, om man vil være dreng eller pige gennem bogens handling, og så kaster man sig ind i en historie, der handler om tyveri, venskab, sladder, vold, kærester og meget andet i en hel almindeligsjetteklasse. Og om det hele ender godt, afhænger ganske af læseren og læserens valg. Bogen har en farvestrålende forside med de to mulige hovedpersoner og er tydeligt trykt. Sproget er mundret ognutidigt, og børnenes forskellige problemer m.m. virker ægte, alderssvarende og vedkommende. Bogen omhandler de samme børn, som vi møder i seriens øvrige bøger. Men selvom bogen f. eks. kan brugestil at kontrollere, hvor meget man husker om forskellige former for adfærd fra læsningen af forfs. Jeg har ret til - du har ret til (1995), så vil den også fungere pænt for sig selv som enletjeg-er-selv-hovedpersonen-bog for både drenge og piger fra ca. 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Bogen er en af fire bøger i serien Drengekøn - pigekøn, og her vælger læseren selv handlingen ved at zappe sig gennem nogle af bogens nummerede 101 tekster - enten ved et frit valg, etterningekast eller ud fra et pointsystem. Udgangspunktet er, at Thomas får stjålet sin nye discman fra sin skoletaske en af de sidste dage i sjette klasse, og det drejer sig om at finde den ved atfølge forskellige muligheder. Undervejs i de handlingsforløb, som bogen giver mulighed for, møder vi personerne fra seriens andre bøger og in vol vers i sladder, mistænkelighed, jalousi, godt ogdårligt kammeratskab. Men trods den selvvalgte handlings princip, begrænses det frie valg til bogens løsninger, som dermed egentlig lukker for den diskussion, der er en naturlig følge af oplægget iJEG HAR RET TIL - DU HAR RET TIL, og som der også henvises til. Bogens muligheder ligger i et klassearbejde omkring 6. klasse, der eventuelt kan åbne for nye tanker og initiativer. Genrenspopularitet er på retur, og somfrilæsningsbog vil den nok ikke fange an.


Det fri aktuelt

d. 29. nov. 1995

af

af

Steffen Larsen

d. 29. nov. 1995


Folkeskolen

Årg. 113, nr. 4 (1996)

af

af

Annette Westrup

Årg. 113, nr. 4 (1996)