Bøger / faglitteratur

Liv i universet - er vi alene?


Beskrivelse


Beskriver hvad vi ved i dag om betingelserne for liv, livets opståen, og hvilke veje vi skal gå i fremtiden i vores søgen efter liv på andre planeter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. jan. 2009

Relativt mange interesserer sig for bogens emne, og jeg tror på en pæn bred målgruppe. Oplagte læsere er de mange som fx også søger hylden med populærvidenskabelige tidsskrifter. Kan bruges til en skoleopgave fra og med folkeskolens ældste klasser.

Vidste du fx, at nogle af knoglerne i det indre øre evolutionshistorisk oprindeligt var beregnet at spise med? Mange hjernevridende udfordringer til "tænkehatten" fra forfatteren, der er seniorrådgiver ved Institut for Rumforskning og - teknologi på DTU. Han har bl.a. også skrevet Politikens bog om solsystemet. Astrobiologi er en relativ ny videnskabsgren, der kombinerer viden fra bl.a. fysik, biologi, kemi, astrofysik, geofysik og kosmokemi, og søger at besvarer ultimative spørgsmål som: "Hvordan opstod og udviklede livet sig på jorden?", "Er der mulighed for liv andre steder...?", "Hvordan vil livet udvikle sig i fremtiden?". Hvor er det spændende og underholdende at læse de tanker og svar astrobiologien giver! Jeg har ikke følt mig så godt videnskabeligt underholdt siden jeg for længe siden læste fx biologen Lyall Watsons Livstidevandet, ikke at det er samme emner, men min stakkels hjerne knager og brager på samme livgivende måde for helt at rumme omfanget af det læste.

En anden ny bog om emnet er fx Jens Kertes Universet - dødt eller levende fra 2005, men jeg synes bogen her er et absolut must på hylden.

Fantastisk spændende og relativ tilgængelig videnskabelig læsning om nogle af de helt store spørgsmål.


Geologisk nyt

2009, nr. 1

af

af

Gro Birkefeldt Møller Pedersen

2009, nr. 1


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 4 (2009)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 155, nr. 4 (2009)