Gå til indholdLetheden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

315 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Hun er 14 år, og hun er på sommerferie med familien til Ile de Ré. Inden i hende raser tankerne omkring kroppen og hendes identitet. Hvem er hun, og hvem ville hun ønske at være? Imens hun betragter sig selv og omgivelserne, centrerer hendes tanker sig om sex


Anmeldelser (6)


4. maj. 2015

14-årige pige på tærsklen til at blive voksen. Hun vil ses, hun vil elskes, hun vil knaldes! For voksne læsere af den nyere, udfordrende litteratur.

Bogens hovedperson, en stille 14-årig pige, er på sommerferie med sin familie på Ile de Ré, ud for den franske vestkyst. Hun betragter sin familie, sin mor, far og lillebror. Hun tænker over sine følelser overfor forældrene og hendes kærlighed til lillebroderen. Hvorfor er hun så stille, så sig dog noget! Og hvad med veninder? Men ikke mindst tænker hun på sex. Hvornår kommer det til at ske? Tankerne går på seksuel vandring, og enhver mand er potentielt klar til sex. Møder hun mon én denne sommer? Dette er franske Emmanuelle Richards første roman for voksne. Forfatteren har markeret sig i hjemlandet.

En meget stilsikker og skarp debut, som giver et spot on indblik i den 14-åriges tankevirksomhed. Om hvordan det er at være på tærsklen mellem barn og voksen, med fokus på krop og seksualitet, centreret omkring en varm og sensuel højsommer. Det er ikke lettilgængelig skønlitteratur, men mange vil læse bogen for dens litterære kvaliteter.

Der er noget ved denne debut, der på flere måder minder mig om Josefine Klougarts gennembrud med Stigninger og fald


, den samme stilsikkerhed og elegance i sproget. Mens hovedpersonen naturligvis også giver mindelser om en moderne LolitaDer er noget ved denne debut, der på flere måder minder mig om Josefine Klougarts gennembrud med Stigninger og fald, den samme stilsikkerhed og elegance i sproget. Mens hovedpersonen naturligvis også giver mindelser om en moderne Lolita.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

LitteraturNu [online]

Af

Elisabeth Schou Pedersen

2015-07-07

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 25. aug. 2015

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 13. jun. 2015

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 9. jan. 2016

Standart

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

Årg. 29, nr. 4 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018

Bog

2015

Ebog

2015