Gå til indholdLæseforståelse - indsigt og undervisning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

217 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (4)


13. feb. 2015

En eksemplarisk klar og velargumenterende bog, som også rummer nyeste viden på området. Bogen er relevant for undervisere på alle trin i grundskolen samt for lærerstuderende.

Efter et indføringskapitel til emnet følger i syv kapitler aspekter omkring læseforståelse. Der er fx kapitler om god og dårlig sprogforståelse, om inferenser og ordkendskab samt sætnings- og tekstopbygning. Der afsluttes med kapitler om begrebet forståelsesmonitorering og om mulighederne for at omsætte bogens anvisninger til konkret undervisning. Alle kapitler indledes med en forklaring af kapitlets formål og afsluttes af et opsamlingsafsnit. Bogen igennem gives der en lang række aktivitetsmuligheder, til hvilke der sidst i bogen gives løsningsforslag. De enkelte kapitler er forsynet med diagrammer og oversigter samt forklaring af fagtermer. Bogens omfattende indholdsfortegnelse og stikordsregister muliggør opslagslæsning. Den rummer desuden en omfattende international litteraturliste.

På samme tid en teoretisk velfunderet og let tilgængelig udgivelse. Den er i sin opbygning eksemplarisk for formidling af et fagligt stof.

Bogen supplerer fint Læsning og læseundervisning


Flydende læsning i praksis


Læsningens linser


At tænke teori - om læseteorier og læsning


og Flydende læsning i praksis . I forlagsserien \Læsevejlederen\ udkom i 2012 titlerne Læsningens linser og At tænke teori - om læseteorier og læsningBogen supplerer fint Læsning og læseundervisning og . I forlagsserien \Læsevejlederen\ udkom i 2012 titlerne Læsningens linser og At tænke teori - om læseteorier og læsningBogen supplerer fint Læsning og læseundervisning og Flydende læsning i praksis . I forlagsserien \Læsevejlederen\ udkom i 2012 titlerne og At tænke teori - om læseteorier og læsningBogen supplerer fint Læsning og læseundervisning og Flydende læsning i praksis . I forlagsserien \Læsevejlederen\ udkom i 2012 titlerne Læsningens linser og Bogen supplerer fint Læsning og læseundervisning og Flydende læsning i praksis . I forlagsserien Læsevejlederen udkom i 2012 titlerne Læsningens linser og At tænke teori - om læseteorier og læsning.

Lektørudtalelse

Af

Hans-Christian Uth

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bente Qvist Okholm

2015-04-07

Specialpædagogik

Af

Kirsten Halling

Årg. 36, nr. 2 (2016)

Læsepædagogen

Af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 63, nr. 3 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2015