Gå til indholdKraften fra rummet : science fiction-historier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Noveller. Fire tidlige science fiction-fortællinger: Om urmenneskets kamp med mystiske udenjordiske skabninger. Om en døendes følelsesmæsige rejse i universet. Om fremmede naturkrafter, klimakatastrofer og energistråler der rammer galaksen og truer hele menneskehedens overlevelse som art


Anmeldelser (2)


28. nov. 2018

Science fiction-historier fra en af genrens første mestre. Vi tages med på rejser fra den tidligste fortid til langt ud i fremtiden. Vi møder mærkelige væsner, gennemlever katastrofer og følger menneskets kamp for at overleve som art. Til genrens entusiaster, med særlig interesse for dens tidlige udvikling.

Fire science fiction-historier skrevet 1887-1913. I "Xipehuz" møder urmennesket nogle mystiske skabninger, der kan have frygtelige konsekvenser for menneskeheden, dernæst hører vi om en døendes rejse gennem universet i historien "Marys have". "Jordens Skæbnetime" og "Kraften fra rummet" beskriver to katastrofescenarier, om menneskeracens uddøen og konsekvenserne af en mystisk energistråle, der rammer jorden og ændrer lysspektrets egenskaber. Efterord af Knud Larn, der sætter Rosny Aines forfatterskab ind i en historisk kontekst.

Videnskabelige romancer, spekulative fortællinger, filosofisk science fiction, kært barn har mange navne, men kernen er en vidunderlig nysgerrighed på verden. Sproget er en smule gammeldags, men tempoet ikke så adstadigt som man skulle tro. Rosny Aines skriver poetisk og charmerende og vil kunne fornøje også nutidige læsere, med sine idérige fortællinger.

Tegneserien Kampen om ilden


bygger på en af Rosny Aines historier. Samtidige genre-kolleger som fx A. Conan Doyle, H. G. Wells og Jules Verne er sammenlignelige. Rosny Aines peger også fremad, mod forfattere som fx Olaf Stapledon og Arthur C. ClarkeTegneserien Kampen om ilden bygger på en af Rosny Aines historier. Samtidige genre-kolleger som fx A. Conan Doyle, H. G. Wells og Jules Verne er sammenlignelige. Rosny Aines peger også fremad, mod forfattere som fx Olaf Stapledon og Arthur C. Clarke.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Proxima

Af

Torben W. Anthony

Nr. 104 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2018