Bøger / skønlitteratur / roman

Kokoschkas dukke


Beskrivelse


En anderledes og forunderlig roman, som vil bevæge sin læser mod nye horisonter. Drengen, Isaac, knytter et venskab til den ældre og ensomme mand, Bonifaz, som har mistet hele sin familie. Bonifaz aner ikke, at Isaac findes, før han pludselig kommer op gennem en lem i gulvet. Romanen inviterer til en indre rejse, som vil forandre læseren på refleksiv og dybsindig vis.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 11. aug. 2020

En anderledes og forunderlig roman, som vil bevæge sin læser mod nye horisonter. Drengen, Isaac, knytter et venskab til den ældre og ensomme mand, Bonifaz, som har mistet hele sin familie. Bonifaz aner ikke, at Isaac findes, før han pludselig kommer op gennem en lem i gulvet. Romanen inviterer til en indre rejse, som vil forandre læseren på refleksiv og dybsindig vis. For læsere af tænksomme og skæve romaner.

Flere skæbners liv væves sammen og krydser hinanden på forskellig vis. Bonifaz Vogel, en 42-årig mand, som har sin egen fugleforretning, hører en dag pludselig stemmer fra gulvet. Først tror han, at det er mus, og dernæst, at de kommer inde fra hans eget hoved. De stammer dog fra drengen, Isaac Dresner, der gemmer sig under gulvbrædderne, på flugt fra nazisterne, efter hans bedste ven er blevet skudt. Det bliver begyndelsen på et varmt venskab og fortællingen om de to liv. Vi følger også kunstneren, Oskar Kokoschka, som får fremstillet en naturtro kopi af sin elskede, Alma, efter forholdet er afsluttet. Men en dag knuser Oskar dukken, og det bliver en skæbnesvanger handling.

En helt igennem fantastisk og enestående læseoplevelse. Der er så mange lag i historien og personerne, at man må opgive at tælle dem. Også romanens layout er noget helt særligt og gennemført.

Det er en helt unik roman, hvis lige ikke er at finde. Det tætteste er formentlig Patrick Modianos forfatterskab.


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2020

af

af

Iben Tandgaard

d. 8. okt. 2020


Information

d. 18. sep. 2020

af

af

Bodil Skovgaard Nielsen

d. 18. sep. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 4 (2020)

af

af

Rigmor Kappel Schmidt (f. 1953)

Årg. 34 nr. 4 (2020)