Gå til indholdKokkeriet : dansk smag i vores køkken


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

183 sider: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Kogebog fra kokken bag restauranten Kokkeriet. De ca. 50 opskrifter dækker både snacks, forretter, mellemmåltider, hovedretter, ost, desserter og sødt til kaffen


Anmeldelser (2)


16. sep. 2015

Kogebog fra kokken bag en af Danmarks fineste restauranter. For gourmeter og madentusiaster.

Kokkeriet er en af Danmarks få Michelinrestauranter. Kokken bag opskrifterne er David Johansen. Bogen består af cirka 50 opskrifter, der dækker både snacks, forretter og resten af måltidet. Alle opskrifter tager udgangspunkt i det gængse danske køkken, men retterne bevæger sig længere end det. Her tænkes der videre over rettens essens, og nye former og smage sættes sammen. Der eksperimeters bredt, men med respekt for den originale ret. Hver opskrift fylder et dobbeltopslag, og præsenteres med ingredienser, gennemgang og anretning. Anden side viser retten anrettet på en sort baggrund. Forord af Thomas Vinterberg.

Kokkeriet er det nye danske køkken og madlavning på meget højt niveau, som man selv, med en del øvelse, kan kreere i eget køkken. Teknisk er vi også på et højere plan, hvor man skal have styr på sit grej, og ikke være bange for nye ting. Retternes fremstilling bærer præg af en klædelig og minimalistisk æstetik, og maden kommer flot til sin ret. En rigtig flot bog, der ikke er for alle. De der låner den med hjem, vil få sig en kulinarisk oplevelse. Bogen er stiligt pakket ind i gråt stof, der desværre ikke gør meget væsen af sig. Det er på indersiden bogen glimrer.

Flere topkokke har skrevet avancerede kogebøger som fx Troldmandens kogebog


Pasfall


og PasfallFlere topkokke har skrevet avancerede kogebøger som fx Troldmandens kogebog og Flere topkokke har skrevet avancerede kogebøger som fx Troldmandens kogebog og Pasfall.

Lektørudtalelse

Af

Peter Martin Jørgensen

Berlingske tidende

Af

Søren Frank

d. 13. dec. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015