Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kobberhandsken

Del 2 af Magisterium

Beskrivelse


Fantasy. Det andet år på magiakademiet Magisterium byder på dramatiske oplevelser for Callum Hunt, der samtidig bærer på en mørk personlig hemmelighed, som sætter hans venskab med de andre i lærlingegruppen på en alvorlig prøve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 2. feb. 2016

Sommerferien og det andet skoleår på magiakademiet Magisterium bliver ikke helt som Callum Hunt har forestillet sig. Vil hans far virkelig slå ham ihjel? Hvem har stjålet kobberhandsken? Og hvordan skal han fortælle sine venner om sin mørke hemmelighed? For fantasy-fans fra 12-16 år.

2. bog i fantasy-serien "Magisterium", planlagt til 5 bind. Da en magisk kobberhandske forsvinder, beskyldes Callums far for at have stjålet den. Sammen med ulven Havoc og vennerne Aaron, Tamara og Jasper tager Callum på springtur fra Magisterium for at finde sin far. Samtidig med at det bliver sværere for Callum at holde sin mørke hemmelighed skjult for sine venner, så byder rejsen på adskillige dramatiske oplevelser. Eleverne må kæmpe mod metaluhyret Automotones, møde en hær af kaos-ramte, svare på gåder fra et talende hoved og til sidst stå ansigt til ansigt med Fjendens næstkommanderende. Illustrationer i sort-hvid til hvert kapitel.

Hvis første bog var et brag, så har røgen lagt sig en smule her i anden bog. Selv om forsiden er indbydende, bogens typer og opsætning er lækker, og de to forfattere og oversætteren garanterer et godt sprog, så varer det lidt før handlingen får fart og rigtig spændende bliver det aldrig. En ægte fantasy-fan er dog godt underholdt og vil sikkert glæde sig til seriens 3. bind. Bogen fungerer bedst, hvis man har læst 1. bind.

Temaet med elever på en troldmandsskole findes også i J. K. Rowlings bøger om Harry Potter.


Weekendavisen

d. 7. okt. 2016

af

af

Vibe Termansen

d. 7. okt. 2016