Bøger / faglitteratur / reportager

Klovnekrigen : en humørplatte med reportager og portrætter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
398 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
reportager

Beskrivelse


Udvalg af journalist, forfatter og filminstruktør Mads Brüggers (f. 1972) reportager og interviews fra bl.a. Euroman, Ekko, Ekstra Bladet og VIRUS.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 18. okt. 2013

Til læsere af eksperimenterende journalistik i gonzo genren.

Få journalister er blevet truet så meget som Mads Brügger. Han har haft en evne til at være yderst øretæveindbydende og provokerende, og er alligevel sluppet godt fra det. Mads Brüggers teknik som journalist er i høj grad at bruge sig selv i historien, som når han tager til Den Centralafrikanske Republik, under dække af at være ambassadør eller tager til Kenya for at dække Se og Hørs sommerpige konkurrence. Alle gangene er han selv en stor del af løjerne, og afholder sig ikke for at bunde godt med sjusser og være en aktiv medspiller i sine egne historier. Han spiller på den måde klovnen, der ender med at at få os selv til at indse, hvor absurd historien er. Bogen er et udvalg af alle artikler, reportager og essays, han har skrevet i forbindelse med sit arbejde på diverse tidsskrifter, tv-produktioner og film. Brügger skriver fantastisk, og pennen er både sjov og skrap, ganske som man kender det fra hans forrige bøger om det hedengange dagblad Dagen og Tøndersagen i Ingen kender Dagen og Grænselandet.

Bogen er i samme stil som Morten Sabroes Undskyld - men hvor er udgangen? : udvalgte artikler fra en tvivlsom virkelighed. Brügger minder i stil om René Fredensborg og Nikolaj Thomassen, Thomassen der har skrevet flere bøger sammen med Brügger.

En pragtsamling af de sjoveste og skarpeste artikler fra en af de mest grænsesøgende og nyskabende danske journalister.


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2013

af

af

Mikkel Andsersson

d. 7. dec. 2013


Information

d. 29. okt. 2013

af

af

Lasse Lavrsen

d. 29. okt. 2013


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Leonora Christina Skov

d. 15. nov. 2013