Bøger / faglitteratur

11.11.11 : historien om den danske playboy og komplottet om at smugle Gaddafis søn til Mexico


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
354 sider
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Den 11.11.11 anholdes Pierre Flensborg i Mexico City, anklaget for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn over grænsen. I 533 dage sidder danskeren i nogle af Mexicos værste fængsler. Flensborg hævder at være uskyldigt fængslet - og journalist Mads Brügger kommer på sagen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 1. nov. 2017

Danskeren Pierre Flensborg anholdes d. 11.11.11 i Mexico City, anklaget for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn til Mexico. Flensborg løslades senere, men hvem er egentlig denne mand? Til interesserede i portrætter af karismatiske personligheder.

Pierre Flensborg bliver i 2011 anholdt for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn til Mexico. I kølvandet på historien fatter journalisten og forfatteren Mads Brügger interesse for personen bag. Via netværk og tilfældigheder kommer Brügger i kontakt med Flensborg, mens denne er fængslet i Mexico, og de aftaler at Brügger skal nedfælde Flensborgs historie. I arbejdet med bogen bliver Brügger fascineret af Flensborgs personlighed og glemmer at stille de kritiske spørgsmål. Brügger sætter sig senere for at rejse til Mexico og få en anden version af Flensborgs historie, men gang på gang ender det i cirkelslutninger, blindgyder og modsatrettede svar. Brügger har også skrevet bl.a. Ingen kender DagenGrænselandetKlovnekrigen, Grænselandet og KlovnekrigenPierre Flensborg bliver i 2011 anholdt for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn til Mexico. I kølvandet på historien fatter journalisten og forfatteren Mads Brügger interesse for personen bag. Via netværk og tilfældigheder kommer Brügger i kontakt med Flensborg, mens denne er fængslet i Mexico, og de aftaler at Brügger skal nedfælde Flensborgs historie. I arbejdet med bogen bliver Brügger fascineret af Flensborgs personlighed og glemmer at stille de kritiske spørgsmål. Brügger sætter sig senere for at rejse til Mexico og få en anden version af Flensborgs historie, men gang på gang ender det i cirkelslutninger, blindgyder og modsatrettede svar. Brügger har også skrevet bl.a. Ingen kender Dagen, og KlovnekrigenPierre Flensborg bliver i 2011 anholdt for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn til Mexico. I kølvandet på historien fatter journalisten og forfatteren Mads Brügger interesse for personen bag. Via netværk og tilfældigheder kommer Brügger i kontakt med Flensborg, mens denne er fængslet i Mexico, og de aftaler at Brügger skal nedfælde Flensborgs historie. I arbejdet med bogen bliver Brügger fascineret af Flensborgs personlighed og glemmer at stille de kritiske spørgsmål. Brügger sætter sig senere for at rejse til Mexico og få en anden version af Flensborgs historie, men gang på gang ender det i cirkelslutninger, blindgyder og modsatrettede svar. Brügger har også skrevet bl.a. Ingen kender Dagen, Grænselandet og .

Brüggers gonzojournalistiske rejse ind i Flensborgs univers er en underholdende affære, hvor man hele tiden tvivler på om det nu er sandt. Nogle af historierne er for gode til at være sande, men alligevel fascineres man af detaljerigdommen. Brügger skriver indlevende og bruger sin egen tvivl på historien som en slags fodnote og rød tråd.

Minder om bøger som FantastenBedrageri for begyndere og Bedrageri for begyndereMinder om bøger som Fantasten og .


Berlingske tidende

d. 11. nov. 2017

af

af

Søren Kassebeer

d. 11. nov. 2017


Politiken

d. 12. nov. 2017

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 12. nov. 2017


Weekendavisen

d. 10. nov. 2017

af

af

Leonora Christina Skov

d. 10. nov. 2017