Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Kejserbarnet fra Sorgenfri


Beskrivelse


Bo hr. Hansens (f. 1961) erindringer om sin barndom i Sorgenfri. Bo vokser op som et ensomt barn, og selv om han er født ved kejsersnit, og derfor selv betragter sig som kejser af Sorgenfri, så er livet langtfra nemt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2018

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 4. maj 2018

"Kejserbarnet fra Sorgenfri" er Bo hr. Hansens erindringer om sin barndom i Sorgenfri i 1960'erne. Bo vokser op som et ensomt barn, der har en fast tro på, at verden kan og skal erobres. Langsomt går det op for ham, at selv om han er født ved kejsersnit, og derfor selv betragter sig som kejser af Sorgenfri, så er hans liv langtfra nemt. For 9-13-årige.

I sine første leveår nyder Bo sine forældres ubetingede kærlighed og opmærksomhed. Han føler sig som et kejserbarn, et sandt mirakel. Efterhånden som verden bliver større for Bo, og han møder de andre børn i sandkassen og i skolen, erfarer han langsomt, at virkelighedens verden ikke kun rummer lykke og kærlighed, men også vanskelige udfordringer, præcis som i eventyrenes og i superheltenes verdener. Bogen er en del af serien "Min historie", og den er oplagt at arbejde med i forløb om erindringer.

En rigtig fin bog om manuskriptforfatteren Bo hr. Hansen. Livet i 1960'erne bliver der fortalt om i en humoristisk tone, og tegningerne er ligeledes skæve og skøre. Det fungerer virkelig godt i denne biografi.

Andre i samme serie, hvor forskellige forfattere fortæller om deres barndom, er fx LynkineserEt hjem med gevær og Et hjem med geværAndre i samme serie, hvor forskellige forfattere fortæller om deres barndom, er fx Lynkineser og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 3. aug. 2018

af

af

Bent Rasmussen (lærer)

d. 3. aug. 2018


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 5 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 5 (2018)