Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Glashuset


Beskrivelse


Erindringer fra forfatterens (f. 1976) barndom der begynder med uhyrer under sengen og slutter med en hyklerisk konfirmation.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2008

af

af

Mads Overmark

d. 2. dec. 2008

Serien henvender sig til børn i 3.-6. klasse, men denne bog egner sig bedst til 6.-7. klasse, hvor børnene bedre kan sætte sig ind i forfatterens univers. Bogen bør under alle omstændigheder formidles af en voksen. Den kan anvendes sammen med de andre i et arbejde om selvbiografier og kan også bruges som en del af emnearbejde om barndom og pubertet.

Fjerde udgivelse i serien af forfatterselvbiografier. Bogen tager sit udgangspunkt i en tidlig erindring om de uhyrer mørket gemmer ved sengetid i et hjem, hvor distance, regler og orden synes at være nøgleord. Modsætningerne er mormor og morfars hjem, hvor "der var sommerferie året rundt" og hos dagplejemoderen, hvor der hersker kaos og hjertelighed. Vi hører om tab, veninder og piger der optræder som smagsdommere. Drenge bliver et varmt tema hos de andre, men ikke for forfatteren, som er mest interesseret i sit eget køn. En alvorlig pige der både vil være som de andre og tager afstand fra dem. Det er ikke en nem barndom, men teksten bliver aldrig klynkende og selvmedlidende. Det er en meget skrivende pige, vi møder. Hun fører dagbog, skriver historier og har pennevenner i hele verden. Mødet med forfatteren Cæcilie Lassen synes at have afgørende betydning for det senere forfatterskab. Tabet af en veninde får også afgørende betydning for hendes liv. Teksten er ledsaget af barndomstegninger og fotos samt kollager lavet af Lillian Brøgger.

En udgivelse på samme høje niveau, som de andre i serien.

En meget fin selvbiografi som kan give anledning til eftertanke og samtaler i klassen.


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 9. jan. 2009


Information

d. 7. maj 2009

af

af

Henning Mørch Sørensen

d. 7. maj 2009


Weekendavisen

d. 16. jan. 2009

af

af

Bettina Heltberg

d. 16. jan. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 2 (2009)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 62, nr. 2 (2009)