Gå til indholdKaptajnen og Æren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Det gode skib "Æren" har sejlet på de syv verdenshave i mange år og skal nu have ny kaptajn, som til forveksling ligner Donald Trump. Besætningen synes, han er spændende, fordi han siger, hvad han tænker, men hurtigt begynder det at gå helt galt. For læsere af politisk satire


Anmeldelser (3)


12. okt. 2020

Det gode skib "Æren" har sejlet på de syv verdenshave i mange år og skal nu have ny kaptajn, som til forveksling ligner Donald Trump. Besætningen synes, han er spændende, fordi han siger, hvad han tænker, men hurtigt begynder det at gå helt galt. For læsere af politisk satire.

Allegorisk satire om Trumps surrealle indfald og politik. På skibet er Twitter erstattet af et whiteboard, som kaptajnen skriver beskeder på, såsom "cheeseburgers er geniale". I det hele taget er romanen fuld af spydigheder mod Trump og hans folk, som leder skibet i en vanvittig retning. Snart smides folk, som ikke stemte på kaptajnen, over bord af "snemændene". De ser seje ud i deres uniformer, synes kaptajnen, som også allierer sig med "de blege", som er farlige pirater samt den bizarre dræber "Blodskæg". Mod enden går det hele nærmest i oplæsning, skibet flyder uden retning i rum sø ribbet for alle værdier, selv maskinrum og haleror. Dave Eggers har et større forfatterskab bag sig, bl.a. senest Paraden


Allegorisk satire om Trumps surrealle indfald og politik. På skibet er Twitter erstattet af et whiteboard, som kaptajnen skriver beskeder på, såsom "cheeseburgers er geniale". I det hele taget er romanen fuld af spydigheder mod Trump og hans folk, som leder skibet i en vanvittig retning. Snart smides folk, som ikke stemte på kaptajnen, over bord af "snemændene". De ser seje ud i deres uniformer, synes kaptajnen, som også allierer sig med "de blege", som er farlige pirater samt den bizarre dræber "Blodskæg". Mod enden går det hele nærmest i oplæsning, skibet flyder uden retning i rum sø ribbet for alle værdier, selv maskinrum og haleror. Dave Eggers har et større forfatterskab bag sig, bl.a. senest Paraden.

Fantastisk morsom satirisk roman, som rammer spot on med sit vid og originale indfald.

For samme læserskare er Dave Eggers andre bøger også interessante mht. til at være stærkt satiriske samfundsskildringer. Går man længere tilbage, findes andre store amerikanske forfattere og satirikere som Kurt Vonnegut og Tom Wolfe.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Nana Thejll Jakobsen

2020-11-09

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 27. nov. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020